Prijateljski susret u Londonu

Svjetski doprvak kao izazov za dokazivanje

12.11.2014.

Svjetski doprvak kao izazov za dokazivanje
Foto: Drago Sopta/HNS

Po treći puta u svojoj povijesti, hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Argentine.

Hrvatska - Argentina
Prijateljska utakmica
12. studenoga 2014., 20:45
Boleyn Ground, London.

Četiri dana prije kvalifikacijskog susreta s Italijom u Milanu, izbornik Niko Kovač povest će dio svojih reprezentativaca u prijateljski okršaj s viceprvakom svijeta, reprezentacijom Argentine, na stadionu West Hama u Londonu.

Stručni je stožer odlučio kako će dio reprezentativaca ostati u Zagrebu da bi se što bolje pripremio za važan dvoboj na San Siru, koji je označen kao prioritet, a ostali su otputovali na megdan momčadi Gerarda Martina, što će im biti sjajna prilika za dokazivanje protiv vrlo jakog protivnika.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Želim da dečki daju 100 posto od sebe", ustvrdio je izbornik Kovač u najavi utakmice.

Ovoga je puta unaprijed poznata i udarna jedanaestorica Hrvatske, koju će činiti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop.

Branič ukrajinskog Dnipra, Ivan Strinić, ima problema sa zadobivenim udarcem u rebra i ukoliko ne bude do utakmice spreman za nastup, zamijenit će ga Rijekin Marin Leovac, koji je po prvi puta dobio poziv u nacionalnu selekciju. Predviđeno je i da Alen Halilović na poluvremenu zamijeni Matea Kovačića.

"Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško", analizirao je hrvatski izbornik.

Hrvatska je s Argentinom igrala već dvije prijateljske utakmice. U Zagrebu je 1994. godine remizirala 0:0, da bi 2006. godine u Baselu pobijedila 3:2. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, u posljednjoj utakmici grupne faze, Argentina je pobijedila 1:0.

Hrvatska se delegacija u Zagreb vraća u četvrtak, kada će izbornik Kovač objaviti koji igrači ostaju među kandidatima za put u Italiju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri