Pobjeda, poraz i remi

Rakitić zabio Sevilli, strijelci i Olić, Kalinić i Halilović

22.11.2014.

Rakitić zabio Sevilli, strijelci i Olić, Kalinić i Halilović
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni napadači Ivica Olić i Nikola Kalinić ponovno su bili precizni u novim prvenstvenim nastupima svojih klubova, a pridružili su im se i Ivan Rakitić pogotkom bivšem klubu te Alen Halilović.

Barcelona je u 12. kolu Primere dočekala Sevillu, a Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta protiv kluba iz kojega je kao kapetan došao ovoga ljeta na Camp Nou.

Sredinom prvog poluvremena Messi je zabio za prednost Barcelone, a početkom drugog poluvremena Alba je izjednačio autogolom. Novo vodstvo Barceloni donio je Neymar, a Rakitić je u 65. minuti povisio na 3:1. Na ubačaj Suareza s desne strane glavom je zatresao mrežu Beta.

Konačnih 5:1 postavio je Messi s nova dva gola.

U susretu druge španjolske lige, u remiju Ponferradine i Barcelone B (4:4), vrlo je lijep pogodak postigao i Alen Halilović.

Momčad Wolfsburga, drugoplasirana u Bundesligi, gostovala je u subotu kod Schalkea u Gelsenkirchenu te je poražena 3:2, a u listu strijelaca upisao se i hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

Schalke je brzopotezno poveo 3:0, golova Choupo-Motinga u 10. i 22. minuti te Fuchsa u 25. minuti, da bi Olić smanjio rezultatski zaostatak u 37. minuti. Nakon ubačaja Ivana Perišića s lijeve strane, domaći je vratar Fährmann odbio loptu, a Olić se našao na pravom mjestu i pospremio je u mrežu.

Perišić je odigrao cijelu utakmicu, a Olić je iz igre izašao u 72. minuti. Umjesto njega ušao je Bendtner, koji je samo dvije minute poslije postavio konačan rezultat.

U 12. kolu ukrajinske lige Dnipro je ugostio Hoverlu i odigrao neriješenih 1:1. Domaćine je u vodstvo doveo Nikola Kalinić u 57. minuti, a već u 60. za bod gostiju pogodio je Kaverin.

Kalinić je desetak minuta prije kraja utakmice isključen zbog drugog žutog kartona. Ivan Strinić i Mladen Bartulović nisu konkurirali za sastav Dnipra, koji je bodovno poravnat s vodećim Dynamom iz Kijeva.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri