Kovač: "Livaja više nije član reprezentacije"

11.08.2013.

Kovač: "Livaja više nije član reprezentacije"

Izbornik mlade reprezentacije Niko Kovač najavio je danas predstavnicima medija predstojeći kvalifikacijski ciklus koji Hrvatska otvara protiv Lihtenštajna.

Mlada hrvatska reprezentacija susretom protiv Lihtenštajna otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a izbornik Kovač je uoči prvog treninga odradio i druženje s predstavnicima sedme sile:

 

"Svi su zdravi, svi su u treningu, iza njih su prijateljske utakmice, iza nekih i prvoligaške i vjerujemo u dobro izdanje naše selekcije. Sretni smo što počinju kvalifikacije, čekali smo pola godine i došao je na red da odigramo prvu utakmicu protiv Lihtenštajna kojeg respektiramo. No, naravno da mi tamo idemo po tri boda."

Izbornik je potom objasnio i dvije pojedinačne situacije. Puta u Lihtenštajn oslobođen je Matej Delač:

"Imao sam s njim razgovor, kao i s predstavnicima kluba koji danas ima utakmicu. Iz početka nisam na to pristao, no nakon dodatnih konzultacija došao sam do zaključka da ga ostavimo jer je to specifična situacija za Delača koji je Hrvat u Srbiji, koji igra vrlo dobro i smatramo da je to najbolje i za momka i za klub. Na osnovu toga sam odlučio da može ostati u Srbiji."

Drugačija situacija je s Markom Livajom kojeg je Kovač prekrižio za sve naredne susrete:

"Njegov menadžer me zvao i zamolio da oslobodim od ovog okupljanja i utakmice radi umora koji sigurno nije prisutan samo kod njega nego i ostalih igrača. Ja to nisam odobrio, za hrvatsku reprezentaciju se igra s voljom, željom i čašću, a on to nije prihvatio. Zvao sam ga, nisam ga dobio, poslao sam mu SMS, nije mi odgovorio. Očekivao sam od njega, kao i od svih igrača, da se jave kad imaju pitanja i probleme; on to nije učinio i neće igrati u ovoj reprezentaciji dok sam ja izbornik. Svi koji smo bili igrači bili smo umorni, no u 4-5 dana se sigurno može napraviti dobar trening za osvježenje. Njemu to nije odgovaralo i tako smo ostali na tomu da nam više neće ni trebati. Meni je žao, ali sam si je to napravio. Tu nema iznimke, bez obzira odakle je, čiji je, kakav je; svi smo isti i to vrijedi za sve."

Izbornik nije htio sipati velike riječi uoči početka kvalifikacija - vjeruje u hrvatsku momčad, no još ne poznaje dovoljno snagu suparnika:

"Mislim da imamo vrlo kvalitetnu mladu reprezentaciju, dosta dobrih mladih igrača, čak i mlađih nego što je generacija za ovu reprezentaciju. Imamo dobrog materijala, no još ne znamo kakvi su nam Ukrajinci i Švicarci, tek u tim utakmicama ćemo vidjeti kakav nam je nivo. Uvjeren sam da ćemo do zadnje utakmice biti u borbi barem za drugo mjesto u skupini."


Kvalifikacijska utakmica između U-21 reprezentacija Lihtenštajna i Hrvatske igra se na stadionu Rheinpark u utorak 13. kolovoza u 17 sati.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri