Hrvatska U21 na prvom kvalifikacijskom ispitu

13.08.2013.

Hrvatska U21 na prvom kvalifikacijskom ispitu

Reprezentativci uzrasta do 21 godine, pod izborničkom palicom Nike Kovača, u utorak u Lihtenštajnu kreću u bitku za prve bodove na putu prema Europskom prvenstvu.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, do 21 godine starosti, u utorak 13. kolovoza započinje novi kvalifikacijski ciklus, za Europsko prvenstvo koje se 2015. godine održava u Češkoj.

Pod vodstvom izbornika Nike Kovača, prva je utakmica na rasporedu na gostovanju u Lihtenštajnu, koji je već odigrao jedan susret u kvalifikacijskoj Skupini 5. Poražen je od Latvije, na gostujućem terenu, rezultatom 4:0. U skupini se osim Hrvatske, Latvije i Lihtenštajna nalaze još reprezentacije Švicarske i Ukrajine, a naredni je okršaj Kovačevih izabranika zakazan za 9. rujna, protiv Ukrajine u Lvivu.

"Odradili smo pet prijateljskih utakmica, no kvalifikacije su nešto drugo. Jedna doza nervoze sigurno je prisutna. Na papiru smo sigurno favoriti, no znam kao igrač dosta utakmica gdje smo bili favoriti, a na kraju izgubili. Mi respektiramo protivnika, moramo ući s maksimalnom ozbiljnošću jer će bez toga biti vrlo teško. Uvjeren sam da će naši momci biti maksimalno spremni fizički i psihički kako bismo jednim dobrim rezultatom ušli u kvalifikacije", najavio je Niko Kovač.

U doigravanje za nastup na završnom turniru u Češkoj plasirat će se pobjednici deset kvalifikacijskih skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Pripreme za susret s Lihtenštajnom odrađene su na visokoj razini, ističe Kovač: "Stožer i igrači gledali su DVD-e i dobro su proučili protivnika. Želimo što ranije postići pogodak kako se ne bismo doveli u probleme".

"Meni je kao izborniku ovo termin za prijateljske utakmice i imamo samo 48 sati vremena za pripreme, a odnos s izbornikom seniorske reprezentacije Igorom Štimcem oko pojedinih igrača je za pet, u odličnoj smo komunikaciji", dodao je.

Susret mladih reprezentacija Lihtenštajna i Hrvatske igra se u 17 sati na stadionu Rheinpark u Vaduzu, a sudit će Danac Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Kvalifikacije za EP U21, skupina 5:
1. Latvija 3
2. Hrvatska 0
3. Švicarska 0
4. Ukrajina 0
5. Lihtenštajn 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri