Uvjerljivi mladi Hrvati, 5:0 protiv Lihtenštajna

13.08.2013.

Uvjerljivi mladi Hrvati, 5:0 protiv Lihtenštajna

U Lihtenštajnu je hrvatska selekcija U-21 započela kvalifikacijski put prema europskoj smotri. Ostvarena je sigurna pobjeda momčadi Nike Kovača, s pet lopti u domaćoj mreži, čime su osvojena su prva tri boda.

U-21: LIHTENŠTAJN - HRVATSKA 0:5 (0:1)

Kvalifikacije za EP 2015., 1. kolo.
Stadion Rheinpark, Vaduz, Lihtenštajn.

Sudac: Mads-Kristoffer Kristofferson (Danska).

Strijelci: 0:1 - Brozović (23'), 0:2 - Brozović (56'), 0:3 - Petković (62'), 0:4 - Mišić (67'), 0:5 - Zimmermann (76', autogol)

Žuti kartoni: Mikanović (6'), Datković (21')

Lihtenštajn U-21: Lo Russo, Malin, Zimmermann, Eberle, Sele, Kühne (od 90' C. Marxer), Flatz, Wegmann (od 77' Kollmann), Brändle, Ospelt, Kieber (od 86' Maag). Izbornik: Heinz Fuchsbichler.

Hrvatska U-21: Zelenika, Vrsaljko, Datković, Mikanović, Bubnjić, Radošević, Brozović, Šitum (od 46' Oršić), Miličević (od 61' Caktaš), Mišić, Petković (od 75' Kiš). Izbornik: Niko Kovač.

U prvom kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj, Hrvatska U-21 ubilježila je i prvu pobjedu. U Vaduzu su uvjerljivo svladani vršnjaci iz Lihtenštajna, rezultatom 5:0, a četiri su pogotka pala u drugom poluvremenu. Susret su pratili i izbornik seniorske reprezentacije Igor Štimac i njegov pomoćnik Mišo Krstičević, te izvršni predsjednik Damir Vrbanović, direktor reprezentacija Zorislav Srebrić i predsjednik stručne komisije Romeo Jozak.

Hrvatska je povela iz svoje prve prave prilike na utakmici. U 23. minuti Petković je dao povratnu loptu za Brozovića, koji je pucao, a lopta se odbila i prevarila domaćeg vratara. Samo osam minuta poslije Miličević je pokušao s dvadesetak metara, ali zaustavila ga je prečka, te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću izabranika Nike Kovača.

Igrala se 56. minuta kada je Hrvatska udvostručila vodstvo. Strijelac je ponovno bio Brozović, koji je ostao sam na rubu kaznenog prostora i mirno plasirao loptu u lihtenštajnsku mrežu.

Na 3:0 povisio je Petković, rutinskom realizacijom glavom nakon ubačaja Oršića - koji je dobio šansu u drugom dijelu umjesto Šituma - s desne strane terena, u lijepo izrađenoj situaciji mladih Hrvata. Četvrti je pogodak bio djelo Mišića u 67. minuti, nakon što je ušao u šesnaesterac Lihtenštajna i prizemnim udarcem pogodio suprotni kut domaćeg gola.

Konačnih 5:0 postavio je Zimmermann, kada je u 76. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu poslije centaršuta Oršića.

Uz dobro obavljen posao u Lihtenštajnu, Hrvatska U-21 može se okrenuti svom drugom kvalifikacijskom dvoboju, koji se igra 9. rujna u Ukrajini.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 5:
1. Hrvatska 3 (1)
2. Latvija 3 (1)
3. Švicarska 0 (0)
4. Ukrajina 0 (0)
5. Lihtenštajn 0 (2)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri