Lihtenštajnska provjera za pobjedničko raspoloženje

14.08.2013.

Lihtenštajnska provjera za pobjedničko raspoloženje

U srijedu, 14. kolovoza, Hrvatska će istrčati na teren u Vaduzu te odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina Lihtenštajna, 148. reprezentacije svijeta po Fifinoj ljestvici.

Između kvalifikacijskih susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo, sa Škotskom i Srbijom, hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s nacionalnom selekcijom Lihtenštajna, u prijateljskom dvoboju.

Izbornik Igor Štimac, svjestan ograničenja na kratkom okupljanju u kolovoškom terminu, kao ciljeve je postavio pobjedu i utakmicu bez ozljeda.

"Došli smo se vratiti u pobjedničko raspoloženje. Imamo premalo vremena da bismo nešto konkretnije radili, ne bih rekao da je ovo uigravanje za Srbiju", poručio je.

Lihtenštajn će biti uobičajeno orijentiran na obranu, smatra Štimac, te razmatra igru domaće reprezentacije: "Lihtenštajn napreduje, to je pokazao u posljednjim utakmicama. Igraju ono što je njima moguće, imajući u vidu da se radi o maloj zemlji. Objektivan su problem svojim protivnicima, organizirani su kao grupa, brane se kompaktno, svim silama, a protivnika ugrožavaju protunapadom".

Lihtenštajn u svojoj kvalifikacijskoj skupini za put na smotru u Brazil 2014. godine još nije upisao pobjedu, no dva je puta, uz četiri poraza, remizirao. Kod kuće je odigrao 1:1 protiv Latvije i protiv Slovačke, i u oba je navrata poveo.

Susret Lihtenštajna i Hrvatske bit će odigran u Vaduzu, na stadionu Rheinpark, s početkom u 20:15 sati.

Za utakmicu, nakon nekoliko promjena na popisu tijekom proteklih dana, konkuriraju:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Dominik Picak (Lokomotiva)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Mario Maloča (Hajduk)

Vezni igrači: Ognjen Vukojević (Dynamo), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Split)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri