Platini i Šuker otvorili TEP Strateški sastanak

17.09.2013.

Platini i Šuker otvorili TEP Strateški sastanak

Dubrovnik je ovoga tjedna domaćin vodećim ljudima europskog nogometa, a prigodnim govorom predsjednik HNS-a Davor Šuker pozdravio je okupljene sudionike.

Predsjednici i glavni tajnici svih Uefinih članica, kao i vodeći ljudi Uefe na čelu s predsjednikom Michelom Platinijem, okupili su se ovoga tjedna u Dubrovniku gdje će na dvodnevnom TEP (Top Executive Programme) Strateškom sastanku razgovarati o ključnim nogometnim temama i izazovima s kojima se suočava europski nogomet. Na dnevnom redu su, između ostaloga, sustavi klupskih i reprezentativnih natjecanja te odnosi s drugim konfederacijama i Fifom.

Značajan skup u Dubrovniku svojim su govorima otvorili predsjednik Uefe Michel Platini koji se zahvalio HNS-u "na odličnoj organizaciji" te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji je kao domaćin poželio svima ugodan rad i boravak u jednom od najljepših gradova svijeta:

"S iskrenim zadovoljstvom želim Vam toplu dobrodošlicu u Hrvatsku i ovaj čaroban grad - Dubrovnik. Zahvaljujući veličanstvenoj arhitekturi i čarobnom krajoliku, nevjerojatnim zidinama i tvrđavama, prekrasnom Stradunu, važnim muzejima i slavnim festivalima, Dubrovnik je danas jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu. Dopustite mi u ime Hrvatskog nogometnog saveza reći kako smo oduševljeni što Vas možemo ugostiti upravo ovdje.
...
Prema brojevima nismo veliki savez, no zemlja smo s velikim rezultatima i nevjerojatnom strašću za nogomet. Kao takvi, oduševljeni smo putem kojim kroči UEFA pod vodstvom gospodina Michela Platinija jer osjećamo u svim Vašim odlukama ljubav prema nogometu i poštovanje prema svim nacijama, neovisno o njihovoj veličini ili financijskom utjecaju.
...
Ako je ovo Vaš prvi posjet Dubrovniku, siguran sam da nije posljednji – uostalom, George Bernard Shaw je jednom napisao: „Ako želite vidjeti raj na Zemlji, dođite u Dubrovnik.“ Dobrodošli u raj na zemlji, dame i gospodo."

Uz predsjednika Davora Šukera, HNS na različitim sastancima tijekom ove konferencije zastupaju izvršni predsjednik Damir Vrbanović i voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Nakon završetka Strateškog sastanka, u četvrtak i petak će u Dubrovniku zasjedati Izvršni odbor Uefe. Na dnevnom redu nekoliko je zanimljivih tema, uključujući predstavljanje liste zemalja koje su se prijavile za kandidaturu za domaćinstvo Eura 2020. godine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri