Pobjeda Hrvatske za korak do cilja

18.09.2013.

Pobjeda Hrvatske za korak do cilja

Hrvatska je u Bratislavi pobijedila Slovačku 3:1 u prvoj utakmici doigravanja za plasman za Europsko prvenstvo u futsalu 2014. godine.

SLOVAČKA - HRVATSKA 1:3 (1:0)
Kvalifikacije za EP 2014., doigravanje, prva utakmica.
Interhala, Bratislava, Slovačka.

Sudac: Bogdan Sorescu (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 - Halko (20'), 1:1 - Marinović (23'), 1:2 - Marinović (23'), 1:3 - Novak (29')

Žuti kartoni: Kozar (25'), Rejžek (31'), Jelovčić (34')

Slovačka: Gašparovič, Rafaj, Kozar, Halko, Brunovsky; Brndiar, Rejžek, Rick, Fehervari, Varady, Bahna, Bartošek, Drahovsky. Izbornik. J. Janik.

Hrvatska: Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak; Stojkić, Capar, Dakić, Čavar, Babić, Protega, Grbeša, Matošević, Petrović. Izbornik. M. Stanković.

Veliki su korak prema plasmanu na europsku smotru u Belgiji iduće godine napravili hrvatski reprezentativci u futsalu, svladavši Slovačku u Bratislavi rezultatom 3:1, u prvoj utakmici doigravanja.

Mreže se nisu tresle sve do same završnice prvog poluvremena, kada je povela Slovačka, a strijelac je bio Halko.

No, u nastavku je utakmice uslijedio preokret. Marinović je s dva pogotka unutar samo 16 sekundi donio prednost Hrvatskoj, a u 29. minuti Novak je povisio vodstvo. Mogla je pobjeda Hrvatske biti i uvjerljivija, ali Grcića je tri minute prije kraja zaustavio okvir gola.

"Kontrolirali smo utakmicu, ali primili smo nespretan gol u najgorem trenutku, tik prije poluvremena. No, kvaliteta došla do izražaja, preokrenuli smo u jednoj minuti. Naša pobjeda nije slučajna, svi su igrači dali sve od sebe, a izbornik je odradio svoj dio posla u svom stilu. Ipak, igra se još 40 minuta uzvrata, a Slovačka se neće predati. Oni su u proteklom razdoblju pobijedili neke jake reprezentacije", prokomentirao je poslije susreta predsjednik HNS-ove komisije za futsal Boris Durlen.

Hrvatska je tako jedina reprezentacija koja je u doigravanju ostvarila prednost na gostujućem terenu, a uzvratna je utakmica 24. rujna u Dubrovniku.

Doigravanje za EP, rezultati prvih utakmica:
Rumunjska - Srbija 2:1
Ukrajina - Mađarska 2:1
Bosna i Hercegovina - Nizozemska 3:2
Slovačka - Hrvatska 1:3

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri