Navijači biraju najbolje u 2014.

Modrić i Rakitić nominirani za Uefinu idealnu momčad godine

25.11.2014.

Modrić i Rakitić nominirani za Uefinu idealnu momčad godine
Foto: UEFA

Hrvatski nogometni reprezentativci Luka Modrić i Ivan Rakitić kandidati su za Uefinu momčad godine, koju biraju navijači.

Kao i u proteklih 13 godina, Europska nogometna federacija ponudila je kandidate za izbor u najbolju momčad godine, a ovoga puta Hrvatska ima čak dvojicu predstavnika na tom popisu.

Za najbolji vezni red godine kandidiraju Luka Modrić iz Real Madrida, koji je ovoga ljeta postao prvak Europe, te Ivan Rakitić, bivši kapetan Seville i osvajač Europske lige, koji je postao novi član Barcelone.

Foto: UEFA

Preostali su vezni igrači na popisu kandidata Xabi Alonso, Arda Turan, Angel di Maria, James Rodriguez, Koke, Toni Kroos, Paul Pogba, Marco Reus, Arjen Robben i Yaya Toure. Modrić je za najbolju momčad godine bio nominiran i 2011. godine.

Navijači svoju idealnu momčad mogu složiti na službenim Uefinim stranicama do 6. siječnja sljedeće godine, a rezultati će biti poznati 9. siječnja. Prošle je godine svoj glas dalo 6,3 milijuna posjetitelja stranice, a ovoga puta mogu birati između četiri vratara, 12 braniča, 12 veznih igrača i 12 napadača, iz ukupno 14 različitih klubova i 19 zemalja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri