Remi Hrvatica protiv Mađarske

30.11.2012.

Remi Hrvatica protiv Mađarske

Sjajan rezultat polučile su hrvatske reprezentativke u prijateljskom ogledu s Mađaricama odigravši u Ludbregu neodlučeno 1:1 uz potpunu dominaciju nad devetnaestom europskom reprezentacijom...

Pred više od 500-tinjak gledatelja na tribinama, ženska reprezentacija Hrvatske je u Ludbregu ostvarila sjajan rezultat odigravši 1-1 sa selekcijom Mađarske.

Hrvatska - Mađarska 1:1 (0:1) Ludreg, stadion NK Podravine. Gledatelja: 200. Suci: Franolić (Ludreb), Rođak-Karšić (Podravske Sesvete), Vidović (Veliki Restovac). Strijelci: 0:1 Szuh (23), 1:1 Joščak (57)

Hrvatska - Vuk, Čorak, Žigić, Pavlek (od 66. Juko), Schurich, Nevrkla (od 46. Cepernić), Joščak, Perić (od 79. Jelenčić), Kolar, Landeka, Valušek (od 55. Bokanović). Izbornik: Dean Klafurić.

Mađarska - Rothmeisel, A. Toth, Gal, Smuzer (od 76. Racz), G. Toth (od 87. Szarvas), Padar, Szeitl, Jakab (od 69. Papp), Talosi, Szuh (od 73. Mery), Demeter (od 77. Szoradi). Izbornik: Laszlo Kiss.

Nakon vodstva gostujuće ekipe, Hrvatska je izjednačila u drugom poluvremenu, kada se nakon odličnog izvedenog udarca kapetanice Ive Landeke sa 20-tak metara lopta odbila do Maje Jošćak koja je poentirala za konačan rezultat.

Izbornik Dean Klafurić nije skrivao zadovoljstvo: - Vjerojatno sam subjektivan, ali znam da je ovo što smo danas pokazali - nogomet. Mi smo doslovno igrali nogomet, od prve do zadnje minute. Šteta je samo da smo u 25. minuti, u trenucima naše inicijative i totalne dominacije nakon jedne greške dobili gol i da su Mađarice zapravo povele ni krive ni dužne. No, ovo je rezultat s kojim moramo biti zadovoljni i koji najbolje demonstrira koliki smo napredak napravili.

Izbornik Mađarske je na kraju utakmice otvoreno priznao da ga je iznenadila agresivna igra Hrvatske, nije očekivao da Hrvatska ima tako dobre i brze igračice koje igraju organizirani pressing na zadnju liniju. Takvo što nisu očekivali pa stoga nisu ni mogli razviti svoju igru. Kako je naglasio - pripremali su se na nešto sasvim drugačije od onoga što se događalo u prvom poluvremenu.

Koliko je ovaj rezultat velik ponajbolje oslikava činjenica da je Mađarska 30. na FIFA ranking ljestvici, a 19. na UEFA, dok Hrvatska zauzima tek 64. i 33. poziciju. Također, u izvlačenju za kvalifikacije za EURO Mađarska je bila u trećoj jakosnoj skupini, a Hrvatska u petoj. Valja istaknuti i sjajnu organizaciju domaćina, sve je funkcioniralo na najvišoj razini i prava je šteta da više gledatelja na ovom vrlo lijepom objektu nije uživalo u odličnoj nogometnoj predstavi naših djevojaka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri