Blizu 10 milijuna kuna donacija

Značajna pomoć nogometne obitelji Slavoniji

22.12.2014.

Značajna pomoć nogometne obitelji Slavoniji
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez osigurao je putem svojih krovnih organizacija, Fife i Uefe, značajnu financijsku pomoć klubovima koji su prošloga ljeta stradali tijekom nezapamćenih poplava u istočnoj Slavoniji.

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom upoznalo je odmah odgovarajuće instance Fife i Uefe s poplavama koje su u svibnju poharale Slavoniju i štetom koju je ta elementarna nepogoda izazvala na infrastrukturi šest lokalnih klubova.

Iz svojih fondova za takve i slične situacije, FIFA je dodijelila 600.000 dolara, a UEFA 500.000 eura za sanaciju štete i pomoć klubovima.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, predao je prošloga tjedna, uz prisustvo svih članova Izvršnog odbora HNS-a, prigodne čekove na spomenute iznose predsjednicima šest slavonskih klubova:

- NK Borac Drenovci
- NK Jadran Gunja
- NK Posavac Posavski Podgajci
- NK RAŠK Rajevo Selo
- NK Sloga Račinovci
- NK Srijemac Strošinci

Naznačena sredstava su strogo namjenska, a korištenje sredstava zahtijevat će pripremu i predaju precizne projekte i provedbene dokumentacije za sanaciju, što će provoditi Hrvatski nogometni savez sa svojim partnerima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ovom izuzetno značajnom donacijom krovnih kuća Hrvatskog nogometnog saveza zaokružen je proces pomoći nogometne obitelji Slavoniji.

Podsjetimo, još u lipnju je Hrvatski nogometni savez donirao 386.736 kuna općini Gunja te isti iznos Crvenom križu. Također, HNS je svakom klubu pomogao s 24.000 kuna za podmirivanje troškova natjecanja. Hrvatski nogometni reprezentativci donirali su po 500.000 kuna općini Cerna te Caritasu.

Hrvatska, europska i svjetska nogometna obitelj donirali su, tako, ukupno 9.497.470 kuna za pomoć Slavoniji.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri