Pletikosa: Najbolje godine su ispred mene!

24.12.2012.

Pletikosa: Najbolje godine su ispred mene!

Čim je stigla zimska pauza, reprezentativni vratar Stipe Pletikosa pohitao je prema Splitu. U svojem osvrtu na 2012. godinu, Plete je izjavio kako se osjeća veoma dobro te da su ozljede iza njega.

"Fizički i psihički se osjećam čvrsto, a s iskustvom je brzina reakcije postala rutina i mislim da su najbolje godine ispred mene. Što se tiče nastupa na Euru, opet se osjećamo kao pobjednici jer smo igrama, ponašanjem i prezentiranjem države učinili Hrvate ponosnim", rekao je Pletikosa, svjestan činjenice da smo zapeli u skupini.

"Nakon Španjolske sjedio sam u svlačionici i promatrao tužna lica. Svašta mi je prolazilo glavom. Odustajanje od reprezentacije, besmisao natjecanja... Ali, možda baš ti pogledi i ljudi koji su nas dočekali u Hrvatskoj dali su potrebnu snagu da nastavimo bolje i moćnije", smatra naš golman i dodaje kako iz vremena provedenog s Bilićem pamti samo najljepše trenutke.

"Omjer pobjeda i poraza dovoljno govori. Prošao je turbulentno razdoblje od hvalospjeva pa do javnog poniženja, ali uzdignuo se iznad svega i pokazao vrhunsko umijeće", istaknuo je Plete.

Bilićev nasljednik, Igor Štimac, unatoč kritikama i brojnim protivnicima kvalifikacije je otvorio na najbolji mogući način.

"Rezultati su mjerilo rada, a Igor je u kratkom roku pohvatao konce. Igrači su dobro reagirali i plod svega je deset bodova, ali i veliki optimizam. Žao mi je što više nema Krune o kojem imam odlično mišljenje, a moram naglasiti kako je pravo osvježenje stiglo s Rogićem koji me oduševio. Tudor? Van terena smo mnogo zajedno, ali na pripremama imamo odnos igrač-trener. Disciplina i koncentracija temelj je svakog uspjeha", zaključio je Pletikosa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri