Priopćenje za medije

Povlačenje Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za "Svetice"

22.12.2014.

Povlačenje Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za "Svetice"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez zaprimio je dopis zamjenice gradonačelnice koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Sandre Švaljek.

U dopisu upućenom predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba, "povlači se Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko rekreacijski centar Svetice radi potrebe cjelovitijeg sagledavanja svih aspekata ulaganja kao i detaljnijeg reguliranja međusobnih odnosa Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza."

Hrvatski nogometni savez u potpunosti je izvršio sve svoje obveze u dosadašnjem tijeku procesa te sa žaljenjem konstatiramo da zbog tehničkih razloga unutar organa i strukture gradske uprave predmet nije došao na raspravu.

I dalje smo uvjereni kako se radi o projektu od izuzetnog značaja za građane Zagreba i hrvatski nogomet. Prihvaćamo ovu odluku s nadom kako će suglasnost biti dana na prvoj sljedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba do kada će, vjerujemo, odnosi između Grada i HNS-a biti detaljno i precizno utvrđeni, jer je to u interesu građana Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza.

U slučaju da suglasnost Grada Zagreba ipak izostane, Hrvatski nogometni savez spreman je izmijeniti postojeći plan te će već osigurana sredstva za izgradnju nogometnog centra investirati na drugoj lokaciji u Republici Hrvatskoj.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri