Radionica o licenciranju klubova i financijskom fair-playu

22.01.2013.

Radionica o licenciranju klubova i financijskom fair-playu

Odjel za licenciranje klubova HNS-a organizirao je danas, 22. siječnja u Zagrebu, Radionicu za licenciranje klubova i financijskom fair-playu za rukovodstva klubova Prve lige.

Iz svakog kluba prisustvovali su ili predsjednik ili direktor kluba, financijski direktor (ili osoba odgovorna za pripremu financijskih izvješća) te izabrani revizor kluba.

Programom Radionice upoznalo se predstavnike klubova s rezultatima licenciranja za tekuću natjecateljsku godinu (2012./13.), te im se predočila analiza prikupljenih podataka te informacija o bitnim izmjenama u novom Pravilniku o licenciranju klubova HNS-a koji je stupio na snagu i primjenjuje se u postupku licenciranja za novo prvenstvo. Također, predstavnici klubova pogledali su i prezentaciju predstavnika Uefinog Odjela za licenciranje o analizi prošlogodišnjeg sustava licenciranja.

Gosti iz UEFA-e, Philippe Rasmussen i Andre Glur, informirali su nazočne i dali im upute u svezi Uefinog Pravilnika o licenciranju klubova i financijskom fair-playu s posebnim naglaskom na financijske kriterije i zahtjeve financijskog nadzora tijekom natjecateljske godine 2013./14. U drugom dijelu Radionice održao se praktičan rad, odnosno osposobljavanje financijskih stručnjaka iz klubova za unos financijskih podataka u Uefinu IT aplikaciju.

Budući da je u klubovima u tijeku priprema molbi za izdavanje licenci klubovima za UEFA natjecanja i Prvu ligu u sljedećoj natjecateljskoj godini (2013./14.), informacije i upute koje su predstavnici klubova dobili tijekom Radionice pomoći će im u kompletiranju potrebne dokumentacije uz molbe kako bi se zadovoljili svi neophodni uvjeti iz Pravilnika o licenciranju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri