Nasljednik Zorana Vulića

Ferdo Milin novi izbornik U-19 reprezentacije

29.12.2014.

Ferdo Milin novi izbornik U-19 reprezentacije
Foto: Ante Gašpar

Ferdo Milin preuzet će poziciju izbornika hrvatske U-19 reprezentacije i tako naslijediti Zorana Vulića koji je preuzeo RNK Split.

Blagdansko razdoblje nije spriječilo Stručnu komisiju Hrvatskog nogometnog saveza da učinkovito popuni prazninu nastalu Vulićevim odlaskom u Split. S preporukom Komisije složili su se i članovi Izvršnog odbora HNS-a te će mjesto izbornika hrvatske U-19 reprezentacije preuzeti Ferdo Milin.

37-godišnji trener potpisat će s HNS-om ugovor na dvije i pol godine, a prvi zadatak bit će mu Elitno kolo za odlazak na Europsko prvenstvo. Hrvatsku od 26. do 31. ožujka 2015. godine očekuju utakmice protiv Italije, Škotske i domaćina Austrije.

"Razmišljali smo o nekoliko kandidadata, razgovarali smo, između ostalih, i s Robertom Jarnijem i Goranom Vučevićem koji po svojim igračkim i stručnim referencama odgovaraju našim zahtjevima, no trenutno su ipak vezani za druge projekte. Odlučili smo se za Ferdu Milina koji je tijekom svog dosadašnjeg rada pokazao znanje i potencijal. Radi se o mladom, inteligentnom i ambicioznom treneru koji ima "žicu" potrebnu za ovaj posao i u kojem smo pronašli kvalitetno rješenje", izjavio je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Milin je od 2012. do 2014. godine vodio prvu momčad Zadra u kojem je odradio i gotovo cijelu igračku karijeru. Milin posjeduje UEFA A trenersku licencu, što je i više nego dovoljno za vođenje reprezentacije u kvalifikacijskom ciklusu.

"Velika mi je čast postati izbornikom hrvatske U-19 reprezentacije i zahvaljujem se rukovodstvu HNS-a što je prepoznalo moj rad i dalo mi ovakvu priliku. Poznavajući rad Zorana Vulića ne sumnjam da mi je ostavio odlične temelje, a zahvalio bi se i NK Zadru koji mi je pružio priliku baviti se ovim poslom. Veselim se izazovu i predano ću raditi za ostvarivanje postavljenih ciljeva", izjavio je novi izbornik U-19 reprezentacije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri