Biliću priznanje za poseban doprinos

Perišić dobio Vatrena krila, Jedvaj nada godine

03.01.2015.

Perišić dobio Vatrena krila, Jedvaj nada godine
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je održana svečana dodjela nagrada Kluba navijača Uvijek vjerni, na kojoj je najsrčanijim reprezentativcem proglašen Ivan Perišić.

Nagrada Vatrena krila, koju Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije organizira već šestu godinu zaredom, ovoga je puta završila u rukama člana njemačkog Wolfsburga, Ivana Perišića.

Jedno vrijeme dosta osporavan, pa spriječen ozljedom, ovaj igrač je pokazao što znači braniti grb i boje reprezentacije. U Brazilu je bio jedan od naših najboljih igrača, a nakon toga u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo u Francuskoj pokazao se kao nositelj igre i najbolji igrač naše reprezentacije, stoji u objašnjenju odluke Kluba navijača.

Sezonu 2013./2014. Perišić je zaključio s 11 golova i sedam asistencija u dresu Wolfsburga, a na Svjetskom prvenstvu zatresao je mrežu Kameruna i Meksika. Ove je jeseni, poslije operacije ramena, Perišić odigrao 18 utakmica za svoj klub, u kojima je postigao tri pogotka i ubilježio pet asistencija.

Za Hrvatsku je Perišić odigrao ukupno 35 utakmica, uz osam golova. "Ova mi je nagrada iznimna čast i motiv za rad u sljedećim godinama. Hvala mojoj obitelji i suigračima, bez kojih ova nagrada ne bi bila moguća, a čestitam i Jedvaju i Biliću na priznanjima. Mogu samo reći da ću nastaviti ovako raditi i nastaviti davati sve za sveti dres", rekao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatrena krila do sada su osvajali Vedran Runje, Josip Šimunić, Darijo Srna, Mario Mandžukić i Stipe Pletikosa.

Priznanje za nadu godine završilo je u rukama igrača njemačkog Bayera iz Leverkusena, Tina Jedvaja, koji se ovoga ljeta Apotekarima pridružio na posudbi iz Rome. Odigrao je ukupno 21 susret za Bayer te postigao i dva gola i dvije asistencije, a početkom rujna debitirao je u seniorskoj nacionalnoj selekciji protiv Cipra. Nastupio je i protiv svjetskog viceprvaka, Argentine, u Londonu.

"Hvala navijačima, velika mi je čast primiti nagradu. Nadam se i da ću je opravdati, kao i sve lijepe riječi", izjavio je Jedvaj.

Nagrađen je i bivši izbornik Hrvatske, Slaven Bilić, za životno djelo odnosno poseban doprinos hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Jedan je od najboljih izbornika koje je imala hrvatska nogometna reprezentacija i ostavio je vrlo dubok trag u reprezentaciji, kažu Uvijek vjerni. Bilić je sa svojim sadašnjim klubom, Bešiktašem, vodeći na tablici turske lige te je izborio europsko proljeće.

Hrvatski je izbornik bio od 2006. do 2012. godine, a tijekom njegovog mandata reprezentacija je igrala dva Europska prvenstva, uz plasman u četvrtfinale 2008. godine u Austriji i Švicarskoj.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri