Prošli Vida, Kovačić, Perišić...

Kalinić strijelac, Badelj asistent, Bilićevi izbacili Lovrenove

27.02.2015.

Kalinić strijelac, Badelj asistent, Bilićevi izbacili Lovrenove
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski napadač Nikola Kalinić postigao je izjednačujući pogodak za Dnipro kod Olympiakosa, dok je Bilićev Bešiktaš izbacio Lovrenov Liverpool nakon jedanaesteraca.

U četvrtak su odigrane uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige, a među strijelce se upisao i Dniprov Nikola Kalinić. Ukrajinci su na gostovanje kod grčkog Olympiakosa stigli s prednošću 2:0, a u sudačkoj su nadoknadi gubili s još uvijek prihvatljivih 2:1.

No, tada je Kalinić izbio sam pred domaćeg vratara i zatresao mrežu za izjednačenje. Nekadašnji napadač Hajduka u igru je ušao u 62. minuti s klupe za pričuve.

Osim Dnipra, osminu finala izborio je i turski Bešiktaš, pod vodstvom bivšeg izbornika Slavena Bilića. Bešiktaš je pobijedio Liverpool 1:0 te prošao boljim izvođenjem jedanaesteraca, a odlučujući je udarac za Redse propustio realizirati Dejan Lovren, koji je odigrao cijelu utakmicu.

Dynamo Kijev Domagoja Vide nadoknadio je zaostatak iz Francuske te pobjedom 3:1 izbacio Guingamp. Vida je također odradio svih 90 minuta.

Domaćim su pobjedama nad Tottenhamom (2:0) i Celticom (1:0) prolaz potvrdili Fiorentina, uz asistenciju Milana Badelja Mariju Gomezu za prvi pogodak, odnosno Inter, uz nastup Matea Kovačića u samoj završnici.

Bez ozlijeđenog Ivana Perišića, Wolfsburg je kod Sportinga sačuvao prednost iz prve utakmice 2:0. U Lisabonu nije bilo pogodaka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri