Dovršen prvi dio 'Football management' edukacije

22.02.2013.

Dovršen prvi dio 'Football management' edukacije

Završen dvodnevni seminar Uefinog Programa obrazovanja „Certificate in Football Managment“

Drugi dan početnog seminara Uefinog Programa obrazovanja „Certificate in Football Managment“ započeo je pozdravnim govorom predsjednika HNS-a Davora Šukera koji je poželio puno uspjeha svim polaznicima te naglasio da se od njih očekuje da stečena znanja primijene u svojim svakodnevnim poslovima.
Obrazovni program sastoji se od deset modula od kojih su šest interaktivni moduli putem internetskog modula (e-learning).Svaki od modula bavi se ključnim temama u području upravljanja u nogometnim strukturama te je pripremljen i provode ga međunarodno priznati akademski stručnjaci.

UEFA CFM program se provodi u razdoblju od deset mjeseci (veljača - studeni). Uspješni polaznici primiti će odgovarajuće potvrde, odnosno certifikate koji se izdaju preko »Swiss Graduate School of public administration (IDHEAP)«, Sveučilišta u Lausannei.

Svaki modul usredotočuje se na jedan važan aspekt upravljanja pri nogometnim subjektima: Organizacija u europskom i svjetskom nogometu, Strategija i strateško upravljanje, Operativno upravljanje, Organizacija značajnih događanja, Marketing i sponzorstva, Unutarnje i vanjske komunikacije.

Sudionici zajedničkog Pilot projekta UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza su na ovom dvodnevnom, početnom seminaru već obradili prva dva modula, te su drugog dana kroz interaktivne radionice, uz pomoć profesora Mikkela Draebya, a i svih ostalih profesora i stručnjaka, izrazili svoje mišljenje i iznijeli potencijalne strategije za razvoj nogometa u svim njegovim sferama.
Važno je naglasiti da je ovaj program Uefinog obrazovanja još po jednom detalju „pilot“, budući da po prvi puta, osim što se ovaj program provodi na razini jednog nogometnog saveza – člana UEFA-e, polaznici nisu isključivo zaposlenici nacionalnog nogometnog saveza.
Hrvatski nogometni savez omogućio je, osim svojim zaposlenicima, također i zaposlenicima klubova Prve i Druge HNL kao i županijskih nogometnih saveza da sudjeluju u ovom jedinstvenom, međunarodnom programu obrazovanja nogometnog menadžmenta.
Zahvalom profesora Jean-Loupa Chappeleta, dekana IDHEAP za odličnu organizaciju cjelokupnog projekta, ali i uz naglasak na izuzetno kvalitetnu selekciju polaznika te njihovu angažiranost i sposobnosti koje su pokazali već na samom startu , prvi dio edukacije priveden je svom kraju.
Sljedeći susret polaznika s drugim predavačima biti će u travnju, a u međuvremenu će se educirati i pripremati ispite putem Internetske aplikacije i tzv. e-learninga.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri