Ujedinjena Hrvatska

22.02.2013.

Ujedinjena Hrvatska

Zahvaljujemo navijačima na iskazanom izuzetno velikom interesu za ovu utakmicu. Iskreno nam je žao svih navijača koji nisu uspjeli kupiti željene ulaznice. Ali zahtjevi i želje za ulaznicama koje su višestruko premašivali kapacitet stadiona jednostavno se nisu mogle zadovoljiti i samo su najsretniji i najuporniji uspjeli kupiti ulaznicu.

21. veljače u 3 sata ujutro puštene su u prodaju ulaznice za utakmicu sa Srbijom i već u 14:45 stadion je bio rasprodan. Taj su dan ukupno rasprodane 23.222 ulaznice.

Kako je sve to teklo ...

... Internet ...

Kako smo objavili da će ulaznice putem Interneta krenuti u prodaju 21. veljače - tijekom dana, tako je već od 23 sata do ponoći krenuo prvi veliki vali pristupa stranicama HNS-a (zabilježeno je preko 30.000 upita za pristup stranicama za prodaju u zadnjem satu 20. 2.) i da smo tada pustili stranice u promet, vjerojatno bi se server i stvarno "srušio", a niti u jednom trenutku tijekom cijele prodaje se to nije dogodilo (iako su neki mediji i forumaške rasprave širili i takve dezinformacije).

Točno u 01:00 sat je puštena on-line stranica za prodaju ulaznica, a u 03:00 sata tog jutra objavljena je poveznica na stranicama HNS-a preko koje se dolazilo do stranica za kupnju ulaznica i prva kupnja s 4 ulaznice je završena u 03:11 u Vinkovcima. Zanimljivo je da su neki navijači, koji su očito redoviti kupci i imaju u zabilješkama svojih internet preglednika spremljenu poveznicu na stranice na kojim se i inače kupuju ulaznice za hrvatsku reprezentaciju uspjeli doći izravno na stranice za kupnju te od 01:00 do 03:00 sata kupili ukupno 36 ulaznica.

Ulaznice na Internetu su se bez ikakvih problema tečno prodavale sve do oko 05:30 ujutro, kada je ponovo krenuo povećani priljev stranicama, te se do 7:30 svakom minutom povećavao broj kupnji ulaznica. Zadnje 4 ulaznice, od 4.157 namijenjenih kupnji na Internetu, kupljene su u 07:28 u Đurđevcu.

... poslovnice TISAKmedia ...

Tako su ulaznice namijenjene on-line kupcima prodane i prije nego što je otvoreno 26 poslovnica TISAKmedia centara diljem Hrvatske. Iako je sustav postavio informaciju da ulaznica na Internetu više nema, nažalost zbog sve većeg vala na stranice ta je informacija ostala nedostupna. U 9 sati kada je trebala krenuti prodaja u TISAKmedia centrima došlo je do prvog konkretnog problema, jer su i djelatnici na prodaji do servera pristupali kroz zagušeni internet kanal, te je prva kupnja "uživo" ostvarena tek u 09:23 i prodaja je trajala otežano. U tom vremenu zabilježen je vrh tsunamija kada je od 10:00 do 11:00 sati broj upita za pristup stranicama prodaje dosegao brojku od 180.000! U poslovnicama je do 11:23 takvim otežanim pristupom ukupno prodano oko 1.500 ulaznica u cijeloj Hrvatskoj. Tada je odlučeno da se, zbog velikih redova ispred prodajnih mjesta, sustav u cijelosti isključi s Interneta, te se tehnički omogući odvajanje kanala prodaje u poslovnicama od internet kanala. Napominjemo da ni tada nije pao server, kako su se naslađivali srbijanski mediji pričajući "bajke o srpskoj dijaspori koja je srušila server", nego su se poduzele tehničke mjere kako bi se omogućila protočnija prodaja poslovnicama. Sve je ponovo vraćeno u funkciju u 12:13 sati, od kada su sve poslovnice bez problema mogle prodavati ulaznice, te je u slijedećih 2 i pol sata prodan kompletan kontingent od 7.650 ulaznica namijenjen prodaji na poslovnicama TISAKmedia. Treba napomenuti da su sve poslovnice ulaznice prodavale iz iste kvote, te razlika u broju prodanih ulaznica od poslovnice do poslovnice nije bila unaprijed određena nekakvim kvotama po gradovima, nego je ovisila jedino o broju zainteresiranih kupaca, eventualnih tehničkih problema pojedine poslovnice, te brzine rada djelatnika u poslovnicama. Tako su naprimjer najviše ulaznica prodale poslovnica Varaždin (549), Astoria u Zagrebu (534), Slavonski Brod (410), Arena u Zagrebu (398), te Požega (389), a najmanje je kupljeno u Velikoj Gorici (170), Hvaru (162) i Karlovcu (146). Točno u 14:44 kupljena je posljednja ulaznica u poslovnici u Makarskoj.

Ovom prilikom zahvaljujemo i velikom broju djelatnica i djelatnika TISAKmedia centara, redarima, zaštitarima i policiji koji su uvelike pridonijeli činjenici da nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident koji bi bacio sjenu na ukupni trud uložen u cilj da se na što većem broju lokacija diljem Hrvatske omogući što ravnopravnija mogućnost kupnje ulaznica.

... Uvijek vjerni ...

U isto vrijeme otvorena je Internet prodaja ulaznica namijenjenih onima koji redovito prate sve utakmice, a koji su udruženi u službeni klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni". Za njih je osigurana kvota od 4.100 ulaznica, kako za pojedinačne kupnje članova Kluba putem posebnog internetskog kanala, tako i za organizirane grupe iz podružnica Uvijek vjerni iz cijele Europe.

... Koordinacija navijačkih udruga ....

Taj dan definirali smo i dogovor s koordinacijom klupskih navijačkih udruga iz cijele Hrvatske, te dijelom i iz Hercegovine (pod zahtjev koordinacije potpisali su se: Armada Rijeka, Bad Blue Boys Zagreb, Demoni Pula, Funcuti Šibenik, Kohorta Osijek, Olimpijci Županja, Torcida Split, Tornado Zadar, Ultras Mostar, Ultras Vinkovci, Ludara, Škripari Široki Brijeg, Osječani, Olimpijci Županja, White Stones Varaždin i Crveni Đavoli Split). Svima njima uključujući i dio navijačkih udruga koji su se izravno javili, Savez je osigurao kontingent od 2.500 ulaznica raspoređenih prema dogovoru koordinacije.

... organizirani dolasci autobusima ...

Do 20. veljače u Savez je došlo i jako puno zahtjeva za organiziranim dolascima skupina navijača uglavnom vezanih za hrvatske nogometne klubove ili misije u dijaspori, kao i nekoliko organiziranih dolazaka redovitih skupina iz Hrvatske. Savez je osigurao ukupno 3.016 ulaznice za 58 autobusa takvih organiziranih skupina.

... javna prodaja ukupno ...

Ako tome pridodamo i 1.799 ulaznica koje su prodane u sklopu korporacijskih hospitality paketa koji su uključivali i mjesta u ložama dolazimo do podatka da je u četvrtak 21. 2. u 14:45, dakle mjesec i jedan dan prije početka ove velike utakmice praktički rasprodan cijeli kontingent ulaznica namijenjen javnoj prodaji, a zbrojeno je to:

4.157 Internetu
7.650 TISAKmedia centri
4.100 Uvijek vjerni
2.500 navijačke udruge
3.016 navijačke skupine
1.799 hospitality paketi

Ukupno: 23.222 ulaznice

... nogometna obitelj ...

Ostatak do punog kapaciteta stadiona koji iznosi 35.007 sjedalica namijenjen je tzv. nogometnoj obitelji, tj. raznim klubovima, organizacijama, institucijama, djelatnicima i igračima koji sačinjavaju nogometnu organizaciju, te sudjeluju u njezinom svakodnevnom radu. Od toga 9.485 ulaznica namijenjeno je kupnji takvim članovima nogometne obitelji, kao što su županijski nogometni savezi, klubovi I. i II. HNL, članovi Izvršnog odbora, djelatnici ureda i radnih komisija HNS-a, aktivni i bivši reprezentativci, izbornici i predsjednici, članovi stručnih stožera svih nogometnih, malonogometnih i ženskih reprezentacija, djelatnici Nogometne akademije, različite državne, lokalne i sportske institucije, ustanove i udruge koje svakodnevno surađuju sa Savezom u različitim brojnim projektima, brojne braniteljske udruge, udruge invalida i ustanove za različitu skrb o djeci.

Prestalih 2.300 ulaznica biti će izdane kao pozivnice, koje uključuju između ostalih uže obitelji reprezentativaca i stožera, predstavnike gostujućeg nogometnog saveza, UEFE, FIFE, drugih nacionalnih saveza ili klubova koji na ovoj utakmicu imaju svoje opservatore, državni protokol, bivše izbornike i predsjednike Saveza, bivše reprezentativce osvajače brončane medalje u Francuskoj 1998., predstavnike službenih sponzora Saveza, djelatnike i umirovljenike Saveza, djecu pratitelje igrača i druge.

... Hrvatska, Hrvatska! ...

Sve koji su uspjeli doći do ulaznice pozivamo da dođu na Maksimir i svesrdno bodre naše reprezentativce uz sportski respekt prema protivniku, a one koji nisu bili te sreće pozivamo u fan zone gdje će se organizirati zajedničko gledanje susreta na velikom platnu. Jedna velika fan zona organizirat će se i u krugu stadiona Maksimir.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri