U-17 selekcija izborila Europsko prvenstvo!

23.03.2013.

U-17 selekcija izborila Europsko prvenstvo!

Minimalnom pobjedom protiv Francuske, hrvatska kadetska reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo U-17 selekcija.

Nakon sjajne pobjede od 3:2 protiv Španjolske, odabranici Ivana Gudelja svladali su i atletski moćnu reprezentaciju Francuske. Hrvatska je tako nakon drugog kola osigurala prvo mjesto u skupini (uz pobjedu Španjolske nad Belgijom od 2:1) pa će utakmica u Sinju protiv Belgije biti samo formalnost. Prvoplasirani iz osam skupina ovog Elitnog kola nastupit će u svibnju na Europskom prvenstvu u Slovačkoj.

 

Izvanredna generacija Ivana Gudelja tako je potvrdila fantastičan potencijal koji će na EP-u pokušati pretvoriti i u medalju.

Hrvatska je do pobjedničkog pogotka stigla u sedmoj minuti kada je Karlo Lulić uputio neugodnu loptu iz slobodnog udarca, a Coulibaly skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Hrvatska je nakon toga izdržala nalete Francuska koji su, posebno u drugom dijelu, dominirali zbivanjima na travnjaku, no Hrvatska je imala raspoloženog vratara Marka Marića koji je "poskidao" sve pokušaje Francuza.

U-17 selekciju s tribina stadiona u Dugopolju pratio je i izbornik A selekcije Igor Štimac koji je nakon Srbije iskoristio prigodu da ode do Splita provesti dan s obitelji. Imao je što vidjeti, hrvatsku reprezentaciju očekuje svjetla budućnost.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri