Japanci bolji od Hrvatske u finalu

05.05.2013.

Japanci bolji od Hrvatske u finalu
Foto: Arhiva HNS

Pobjednički niz hrvatske U-15 reprezentacije na turniru Trofeo delle Nazioni okončan je u finalu u kojem su bolji bili Japanci.

Reprezentacija Japana pobjednik je novog izdanja turnira Trofeo delle Nazioni na kojem tradicionalno Hrvatska igra vrlo zapaženu ulogu. Lani su mladi Hrvati slavili u finalu protiv Meksika, a do finala su dogurali i ove godine kada ih je u obrani naslova spriječio Japan.

 

Nakon osvojenog prvog mjesta u skupini, Hrvatska je u subotnjem polufinalu svladala SAD s 2:1 pogocima Kalaice i Lovrena.

Hrvatska je u tom susretu igrala u sljedećem sastavu: Nevistić, Hudeček, Goda, Soldo, Kalaica, Zenko, Lovren, Lukanović, Dronjić, Leovac, Sabolović (još su igrali: Delić, Borovec, Simonović).

Ipak, u finalu je usprkos nekim dominantnim razdobljima Hrvatske Japan slavio s 2:0 i po prvi puta osvojio ovaj turnir. Goddard je u 23. minuti doveo Japance u vodstvo, a prednost je udvostručio Sakai u 32. minuti. Usprkos pritisku u nastavku susreta, Hrvatska nije uspjela doći do pogotka kojim bi zakomplicirala utakmicu.

Hrvatska je u finalu igrala u sljedećem sastavu: Nevistić, Hudeček, Kalaica, Zenko, Goda, Soldo, Simonović, Sabolović, Moro, Lovren (još su igrali: Borovec, Delić, Budalić, Pasariček, Leovac, Lukanović).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri