HNS i Uefa o društveno odgovornim projektima

07.05.2013.

HNS i Uefa o društveno odgovornim projektima

Vrh Hrvatskog nogometnog saveza danas je održao sastanak s predstavnicima Uefe i Bečkog instituta za međunarodni dijalog i suradnju.

Društvena odgovornost posljednjih je godina postala izuzetno važna tema u europskom nogometu, pa je upravo o toj tematici danas u Zagreb došao razgovarati Patrick Gasser, voditelj Uefinog odjela za nogomet i društvenu odgovornost.

 

Uz Gassera, u Rusanovoj su na sastanku bili predstavnici Bečkog instituta za međunarodni dijalog i suradnju, a primio ih je vrh HNS-a - predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović i tajnik Vladimir Iveta.

Predstavnici HNS-a upoznati su s aktivnostima Bečkog instituta, uključujući i Balkan Alpe Adria projektom, u okviru kojega će HNS pomoći u aktivnostima vezanima za iskorjenjivanje negativnih pojava u nogometu i društvu kao što su svi oblici diskriminacije.

HNS će s Uefom ostvariti suradnju po pitanju strateških tema društvene odgovornosti kao što su rasizam i diskriminacija (FARE), mir i pomirba (CCPA), nogomet za sve (IBSA, CPISRA, SOEE, EDSO itd.), zdravlje (WHF) ili briga za okoliš.

Izvršni predsjednik Vrbanović naglasio je kako je sudjelovanje u društveno odgovornim projektima "dužnost i obveza Hrvatskog nogometnog saveza", naglasivši i dosadašnje aktivnosti HNS-a u različitim grassroots programima.

S gospodinom Gasserom su otvorene i druge teme te su postavljeni temelji još bolje komunikacije i razumijevanja HNS-a i Uefe po pitanjima ovog karaktera.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri