U organizaciji HNS-a

Održan Festival za djevojčice u Ivankovu

18.03.2015.

Održan Festival za djevojčice u Ivankovu
Foto: Arhiva HNS

Dana 16. ožujka 2015. u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza održan je Festival za djevojčice u gradskoj dvorani u Ivankovu.

U organizaciji Festivala veliku pomoć i podršku pružio je Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemski i ŽNK Borac iz Retkovaca, a ravnatelj OŠ August Cesarec iz Ivankova odobrio je izostanak učenica s nastave toga dana.

Foto: Arhiva HNS

Iz spomenute škole na Festivalu je sudjelovalo 147 djevojčica nižih razreda. Angažirano je nekoliko ženskih klubova iz tog područja koji treniraju nekoliko mjeseci i koji će se do kraja proljetnog djela natjecanja i službeno registrirati.

Klubovi koji su sudjelovali na turniru s mlađim uzrastima su ŽNK Borac Retkovci (II. HNLŽ Istok, 15 djevojčica) ŽNK Stari Mikanovci (15 djevojčica), ŽNK Rokovci (10 djevojčica), ŽNK Bošnjaci (15 djevojčica) i ŽNK Županja (12 djevojčica).

Foto: Arhiva HNS

Na Festivalu je sveukupno sudjelovalo 214 djevojčica. Obilazak škole i klubova kao i organiziranje Festivala odradila je Branka Juhas, područni instruktor, u suradnji s Goranom Meštrovićem, također područnim instruktorom, koji je angažirao licencirane trenere koji su ujedno i zaposlenici saveza.

Hrvatski nogometni savez za tu je prigodu sudionicima darovao lopte, majice, nekoliko kapa i narukvica, a lopte su proporcionalno podijeljene klubovima i školi. Darove HNS-a uručio je Hrvoje Matijević, glavni instruktor za ženski nogomet.

Foto: Arhiva HNS

Festival je počeo u 10 sati i trajao je do 14 sati, a bio je to značajni pomak u popularizaciji ženskog nogometa u najranijoj dobi.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri