Drugo slavlje u Azerbajdžanu

Hrvatska U-17 pobijedila i Srbiju

19.03.2015.

Hrvatska U-17 pobijedila i Srbiju
Foto: Arhiva HNS

U svom drugom nastupu u Azerbajdžanu, na kvalifikacijskom turniru za EP, Hrvatska U-17 odmjerila je snage s vršnjacima iz Srbije i ubilježila još jednu pobjedu.

U-17: SRBIJA - HRVATSKA 0:3 (0:1)
Kvalifikacije za EP, Elitno kolo, Baku.

Strijelci: 0:1 - Moro (6'), 0:2 - Brekalo (67'), 0:3 - Blečić (79')

Crveni karton: Čermelj (14')

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa (od 41' Đira), Erlić, Soldo, Borovec, Brekalo, Đurasek (od 57' Blečić), Moro (od 73' Oluić), Majić, Lovren. Izbornik: D. Bašić


Novi odličan nastup izabranika Darija Bašića donio je i novo slavlje Hrvatskoj U-17, koja je stigla nadomak plasmana na ovogodišnje Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

Nakon uvodne pobjede nad Azerbajdžancima (4:0), Hrvatska je Srbiju nadvisila 3:0.

Za vodstvo je pogodio kapetan Moro već u šestoj minuti, a od 14. minute Srbija je imala igrača manje zbog crvenog kartona Čermelju.

Mladi su Hrvati pobjedu potvrdili u završnih petnaestak minuta susreta, kada su precizni bili Brekalo te Blečić, koji je u drugom poluvremenu ušao s klupe za pričuve.

Portugal je potom svladao Azerbajdžan, a Hrvatskoj je dovoljan još jedan bod za osiguranje prvog mjesta i izravni put u Bugarsku. U trećem, posljednjem kolu, sastat će se Hrvatska i Portugal, odnosno Srbija i Azerbajdžan. Obje su utakmice na rasporedu u nedjelju, 22. ožujka, s početkom u 13:30.

Tablica:
1. Hrvatska 6
2. Portugal 4
3. Srbija 1
4. Azerbajdžan 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri