Izbornik zna kako krenuti protiv Norveške

Kovač: "Svi vrhunski rade, samo tako možemo uspjeti"

27.03.2015.

Kovač: "Svi vrhunski rade, samo tako možemo uspjeti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač zna s kojim će igračima u subotu napasti Norvešku, vrlo angažiranu momčad koju neće lako slomiti.

Dan uoči utakmice s Norvežanima, Hrvatska će na Maksimiru odraditi posljednji trening, a za subotnji je sastav i definitivno prekrižen Interov Mateo Kovačić, koji još uvijek osjeća bolove nakon ozljede ligamenata u koljenu.

"Mandžukić je blizu 100 posto, Modrić je u četvrtak trenirao i rekao je da može igrati od prve minute, a Vida je također izdržao cijeli tjedan i nema problema. Modrić nema ritam, ali imao je priliku odmoriti se i mislim da je bolje za igrača da igra od početka, nego da ulazi s klupe, a ja sam optimist i mislim da bi mogao izdržati cijeli susret", prokomentirao je izbornik Niko Kovač zdravstveni bilten svoje momčadi.

Oko početne jedanaestorice više nema dileme te objašnjava: "Imali smo planove ovisno o ozljedama, ali sada znamo kako krenuti. Imamo deset bodova iz četiri utakmice, odličan dojam i učinkovitost i ne treba puno eksperimentirati, ali treba posebno pohvaliti sve one koji neće početi, oni vrhunski rade i pravi su profesionalci. Svaka im čast, samo tako možemo biti uspješni".

Stručni je stožer vrlo detaljno analizirao Norvešku te pronašao njihove snažnije i slabije točke te Kovač očekuje da igrači provedu svoje zadatke na terenu.

"Smatram da će se Norveška prije povući nego nas napasti. Nama bi odgovaralo da nas napadnu, no vjerojatnije je da će biti kompaktni, neće mijenjati ono u čemu su uspješni. S Talijanima su probali biti ofenzivniji pa su izgubili 2:0", kaže.

"Dosta su toga promijenili poslije neodlaska na SP u Brazil. Organizirani su s velikim trkačkim kvalitetama i tome ćemo morati parirati. Nemaju istaknutu zvijezdu, nego svi rade za sve, nitko se ne odmara niti opušta. Svi se brane, svi napadaju, jako su disciplinirani i trebat ćemo što ranije zabiti kako bi nam bilo lakše", nastavio je izbornik.

Iz norveških redova najviše se spominje ime 16-godišnjeg Martina Odegaarda, tinejdžera koji je potpisao za Real Madrid.

"Svi smo ga pratili, veliki je talent poput našeg Halilovića. Ne znam hoće li igrati od početka, ali jako je kvalitetan i ima odličnu lijevu nogu. Fin je tehničar, no vidi se da je mlad i mora se još dokazati u seniorskom nogometu. Siguran sam da će biti zvijezda Norveške i Real Madrida", zaključio je Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri