Kvalifikacijski susret na Maksimiru

Čvrsta i mlada Norveška novi izazov za Hrvatsku

28.03.2015.

Čvrsta i mlada Norveška novi izazov za Hrvatsku
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom petom kvalifikacijskoj susretu u Skupini H, Hrvatska u subotu na maksimirskom stadionu dočekuje reprezentaciju Norveške.

Hrvatska - Norveška
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.
28. ožujka 2015., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Izabranici Nike Kovača odradit će prvi susret u 2015. godini protiv gostiju sa sjevera Europe, u dvoboju koji može učvrstiti hrvatski put prema Europskom prvenstvu, ali i omogućiti Norveškoj da se u potpunosti zakomplicira borbu za prve dvije pozicije u kvalifikacijskoj skupini.

"Znamo koliki je ulog u ovoj utakmici za obje reprezentacije, veselimo se tom izazovu. Imali smo planove ovisno o ozljedama, ali sada znamo kako krenuti", najavio je Niko Kovač.

Na raspolaganju neće imati samo Interovog veznjaka Matea Kovačića, koji nije stigao na vrijeme zaliječiti svoje probleme s koljenom. Oporavljeni Modrić i Vida bit će spremni za nastup od prve minute, kao i Mario Mandžukić.

Hrvatska je u jesenskom dijelu kvalifikacija bila vrlo učinkovita i ostavila dobar dojam na terenu te "ne treba puno eksperimentirati". Norveška je u dosadašnjim utakmicama kod kuće poražena od Italije (0:2) i pobijedila je Bugarsku (2:1), dok je u gostima slavila kod Malte (3:0) i Azerbajdžana (1:0).

"Smatram da će se Norveška prije povući nego nas napasti. Nama bi odgovaralo da nas napadnu, no vjerojatnije je da će biti kompaktni, neće mijenjati ono u čemu su uspješni", kaže izbornik.

Hrvatska i Norveška sastale su se već tri puta, ali sva tri puta u prijateljskim utakmicama. Obje utakmice na domaćem tlu Vatreni su dobili 2:1, dok je posljednja utakmica, u Oslu 2012. godine, završena bez pobjednika, 1:1. U kvalifikacijama za europske smotre Hrvatska još nije poražena na svom terenu - u 28 utakmica ima 21 pobjedu i i sedam poraza.

"Na dobrom smo putu za Francusku, želimo napraviti još jedan korak. Znam da će nam biti teško, i Norveška želi na EP, a čvrsta je i mlada momčad. No, želimo napasti od prve minute", zaključio je hrvatski kapetan Darijo Srna.

Pravdu će dijeliti španjolska sudačka postava na čelu s Carlosom Vellascom Carballom, a svi se u hrvatskom taboru nadaju bučnoj potpori s tribina, kako bi na tim krilima krenuli po vrlo važan uspjeh.

U preostalim se subotnjim susretima sastaju Azerbajdžan i Malta, odnosno Bugarska i Italija.

Skupina H, tablica:
1. Hrvatska 10
2. Italija 10
3. Norveška 9
4. Bugarska 4
5. Malta 1
6. Azerbajdžan 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri