Hrvatska učinkovita protiv Norveške

Kovač: "Još nismo stigli u Francusku"

28.03.2015.

Kovač: "Još nismo stigli u Francusku"
Foto: Drago Sopta/HNS

Niko Kovač, izbornik hrvatske nacionalne selekcije, ističe kako ima razloga za zadovoljstvo i za nezadovoljstvo poslije visoke pobjede nad Norveškom.

Pogocima Brozovića, Perišića, Olića, Schildenfelda i Pranjića Hrvatska je na Maksimiru svladala Norvešku 5:1 i zadržala vodstvo u Skupini H. Izbornik Niko Kovač ponudio je svoje viđenje susreta.

"Možemo biti zadovoljni rezultatom i osvajanjem tri boda, međutim, nisam bio zadovoljan posebno prvim poluvremenom, pogotovo u prvih pola sata. Norveška nam je radila više problema, nismo bili agresivni, čvrsti u duelu, u zajedništvu. Nije da dečki nisu htjeli, ali radili su pojedinačno, a tada nije lako u fazi obrane", konstatirao je.

"Vrlo su dobro zatvorili Modrića", nastavio je hrvatski izbornik, "čekali odbijanac ili protunapad, a mi kao da smo čekali da nam oni zabiju gol. No, potom nam je pomogao gol Brozovića te smo dobili priliku iskoristiti svoju kvalitetu. Rekao sam igračima na poluvremenu da moramo biti gušći i kompaktniji i u nastavku smo mnogo toga bolje odradili".

Foto: Drago Sopta/HNS

Iako je Hrvatska naposljetku imala razloga za slavlje, Kovač se još jednom vratio na uvodnih 30 minuta, u kojima je dvoboj mogao krenuti u krivom smjeru.

"U prvih pola sata može se riješiti utakmica. U redu, zadovoljan sam s 5:1, ali želim tražiti dlaku u jajetu. Norveška je kvalitetna, ali protiv jačih možemo izgubiti i u prvih pola sata. Bio bih jednako zadovoljan da smo dobili 1:0 uz dobru igru, i bio bih manje kritičan. Ovako moram biti kritičan jer želim napredak, a još nismo stigli u Francusku. Pred nama je dalek put i moramo biti bolji protiv Italije", kaže.

Protiv Italije u lipnju u Zagrebu neće imati na raspolaganju Vedrana Ćorluku, koji je zaradio dva žuta kartona.

"Ćorluka je ključni igrač obrane, do sada je odigrao odlično, ali i Schildenfeld je odradio svoj posao maksimalno kad je ušao, čak je i zabio gol", naglasio je Kovač.

Učinkovitost je ipak bila na potrebnoj razini, kao i raspoloženi vratar Danijel Subašić.

"Gotovo sve što smo pucali, ušlo je. To pokazuje našu pojedinačnu kvalitetu, uvježbane prekide, a to što je Subašić među najboljima u ovoj utakmici pokazuje koliko moram biti nezadovoljan. On je zaslužio školsku peticu", komentirao je izbornik.

Hrvatska je imala potporu gotovo 25.000 gledatelja.

"Drago mi je što je bilo puno gledatelja. Možda je bilo malo tiho, ali nadam se da ćemo i to dići na višu razinu. Mi smo prvi koji smo odgovorni za podizanje publike i volio bih da se onda 90 minuta ori", zaključio je Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri