Ždrijeb Europskog prvenstva

Bašić: "Pokazat ćemo se u najboljem svjetlu"

02.04.2015.

Bašić: "Pokazat ćemo se u najboljem svjetlu"
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska U-17 reprezentacija saznala je danas protivnike u skupini na predstojećem Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Hrvatski kadeti osigurali su plasman na Europsko prvenstvo s tri pobjede u tri utakmice u Elitnom kolu, a na današnjem ždrijebu saznali su da im na putu prema četvrtfinalu stoje Španjolska, Austrija i domaćin Bugarska.

Izbornik Dario Bašić izrazio je poštovanje prema svim suparnicima, no u Bugarsku Hrvatska kreće s izraženim optimizmom:

"Otvaramo s domaćinima što je uvijek nezgodno, a kako nisu sudjelovali u kvalifikacijama, bit će teško napraviti kvalitetnu analizu njihovih igara. Austrija pokazuje već niz godina da ima kvalitetan sustav koji dobro funkcionira već i u ovom U-17 godištu. Znamo da nas čeka discipliniran i kompaktan protivnik koji će predstavljati dobar izazov. O Španjolcima ne treba puno govoriti, oni su svjetski vrh. Nema laganih protivnika u završnici, no mi se možemo nositi sa svima, proći skupinu i pokazati se u najboljem svjetlu."

Tehničkom direktoru HNS-a Romeu Jozaku domaćini su na ždrijebu poručili kako Hrvatsku čeka pun stadion na otvaranju:

"U-17 godište nezahvalno je za prognozu, teško je tu procijeniti s kakvim tko generacijama raspolaže na malom uzorku utakmica. Sigurno je da mi imamo vrlo ozbiljnu momčad koja će svakome biti težak protivnik. Naša želja i cilj je plasirati se na Svjetsko prvenstvo, sve više od toga je bonus. Znamo da nas čeka pun stadion na otvaranju s Bugarskom, oni se dvije godine pripremaju za tu utakmicu jer je to njihova šansa i za to se treba dobro pripremiti. Imamo ozbiljnu reprezentaciju i sigurno ćemo se dobro 'potući' sa svima."

Europsko prvenstvo u Bugarskoj igra se od 6. do 22. svibnja, a to je ujedno i izlučno natjecanje za FIFA Svjetsko prvenstvo 2015. godine koje će biti održano u Čileu. Na SP plasirat će se šest najboljih selekcija s Europskog prvenstva koje će se tako pridružiti 18 svjetskih selekcija koje su već osigurale plasman.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:
6. svibnja, 19:00: Hrvatska - Bugarska (Stara Zagora)
9. svibnja, 13:00: Hrvatska - Austrija (Sozopol)
12. svibnja, 17:00: Hrvatska - Španjolska (Sliven)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri