U nedjelju završnica

Hajduk i Osijek izbacili Dinamo

11.04.2015.

Hajduk i Osijek izbacili Dinamo
Foto: Drago Sopta/HNS

U subotu je u Zagrebu započela hrvatska završnica Nike Premier Cupa, a nakon prvog dana turnira dobili smo četiri polufinalista 18. izdanja ovog turnira za igrače do 15 godina.

Po prekrasnom vremenu i pred lijepo ispunjenim tribinama, u NC Zagrebello odigrano je šest utakmica u kojima je viđen kvalitetan i sadržajan nogomet.

Skupina A počela je iznenađujućom visokom i zasluženom pobjedom Hajduka protiv Dinama od 3:0 pri čemu je dominirao Roko Baturina s dva postignuta pogotka.

Foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici skupine A, nakon vrlo borbene i dinamične utakmice Osijek je pobijedio Hajduk 2:1 i time prije posljednje utakmice ostavio otvorenim pitanjem drugog polufinalista grupe A, jer je Hajduk usprkos porazu protiv Osijeka prošao dalje zahvaljujući visokoj pobjedi protiv Dinama.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dinamovci su znali da samo pobjedom od dva i više golova razlike ide dalje pa su silovito krenuli na početku utakmice, stvarali prigode, ali realizirali su samo jednu pred kraj prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Modri su na sve načine pokušali doći do pogotka, ali u tomu nisu uspjeli, pa hrabri i kvalitetni Slavonci prolaze u polufinale.

Skupina B otvorena je borbenom utakmicom Rijeke i Zagreba koja je završila bez pogodaka usprkos ponekoj prilici na obje strane.

Foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici Zagreb je nakon ponešto bolje igre pobijedio Varaždince s 1:0 i to pogotkom u prvom poluvremenu, a u drugom su znalački sačuvali rezultat i osigurali prolaz u polufinale.

U zadnjoj utakmici skupine B Varaždincima je igrala samo pobjeda, ali u tomu nisu uspjeli. Riječani su u konačnici pokazali više i trijumfirali sa 1:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Zanimljiva je situacija nakon toga bila u skupini B, gdje su i NK Zagreb i HNK Rijeka imali isti broj bodova (4) te istu gol razliku 1:0 pa se za poredak u skupini bacao novčić. Tu su Riječani imali više sreće s mrkim medvjedom i i plasirali se u polufinale kao prvoplasirani.

Tako su drugi dan turnira izborili Hajduk i Osijek iz skupine A te Zagreb i Rijeka iz skupine B.

Foto: Drago Sopta/HNS

Parovi polufinala (nedjelja):
9:00 HNK Hajduk – NK Zagreb
10:00 NK Rijeka – NK Osijek

12:00 Utakmica za 3. mjesto
13:00 Finalna utakmica

Rezultati skupina A

NK Hajduk – GNK Dinamo 3:0 (1:0) (2 Baturina i Duvnjak)
NK Osijek – HNK Hajduk 2:1 (1:1) (Brekalo, Dubravac/ Radić)
GNK Dinamo – NK Osijek 1:0 (1:0) (Franjić)


Rezultati skupina B
Zagreb – HNK Rijeka 0:0
NK Varaždin – NK Zagreb 0:1 (0:1) (Đurak)
HNK Rijeka – NK Varaždin 1:0 (1:0) (Kuqi)

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri