Hrvatska u Splitu blizu navijačima

Kovač: "Zajedno se suprotstaviti huliganizmu"

14.04.2015.

Kovač: "Zajedno se suprotstaviti huliganizmu"
Foto: Drago Sopta/HNS

U Splitu je održan novi sastanak predstavnika HNS-a, Hajduka i Grada Splita o organizaciji utakmice s Italijom, nakon kojega su se predstavnicima medija obratili izbornik Niko Kovač i izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

S ciljem što bolje organizacije kvalifikacijskog susreta s Talijanima na Poljudu, u Splitu su za stol sjeli delegacija Hrvatskog nogometnog saveza te predstavnici Hajduka i Grada Splita. Prema riječima izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića, Grad Split je dao punu potporu i pokazao maksimalnu suradnju, financijska su pitanja sređena, a najavljeni su i daljnji sastanci.

"Na dobrom smo putu. Izbornik želi navijačima omogućiti kontakt s igračima, a tražimo mogućnost organiziranja navijačkih zona u danim okvirima. Kazna igranja pred praznim tribinama vrlo je rigorozna i zahtijeva specifičnu organizaciju, a bez obzira na nemili incident na putu vjerujemo da nema alternative razgovorima i dogovorima s Hajdukom. Ovo je početak sređivanja stanja, odnosno duboko poremećenih odnosa", sažeo je Vrbanović.

Hrvatski izbornik Niko Kovač pozvao je na smirivanje strasti, odnosno nastavak borbe protiv huliganizma za dobrobit hrvatskog nogometa.

"Moramo se svi zajedno, uključujući i medije, suprotstaviti huliganizmu. To nije navijanje i volio bih da ga što prije iskorijenimo. Kao državljaninu Hrvatske, krivo mi je i žao mi je što se takve stvari događaju i to je sramota koju ne smijemo trpjeti. Gubimo na rejtingu u cijelom svijetu, a nismo takav narod. To je samo manjina", istaknuo je Kovač, koji je također bio dio delegacije napadnute na putu prema Splitu.

"Pokušao sam smiriti strasti komunikacijom, koliko sam mogao, ali nije baš bilo jednostavno. Nismo ništa izazvali i mislim da smo reagirali kako treba", ukratko je pojasnio izbornik reprezentacije.

Taj događaj ne bi smio baciti sjenu na povratak nacionalne selekcije u Dalmaciju, nastavio je Kovač:

"Volio bih da to možemo zaboraviti i nastaviti pravim putem, ne radi nas odraslih, nego radi naše djece, koja žele ići na utakmice bez straha da im se nešto dogodi. Želio bih da ne blatimo našu prekrasnu Hrvatsku, a i meni i igračima je drago da hrvatska reprezentacija dolazi u Split i Dalmaciju. Kao izbornik mlade reprezentacije već sam govorio da Hrvatska mora igrati u svakom dijelu države. Velika je šteta što smo kažnjeni, a to nismo samo zbog Norveške, nego i zbog onoga u Italiji".

U Splitu će se hrvatska reprezentacija pokušati maksimalno približiti svojim navijačima.

"Pokušat ćemo sve kako bi reprezentacija uživala u Splitu. Bit ćemo u gradu, nećemo se odmaknuti od navijača. Imat ćemo otvoreni trening, a možda i još ponešto, makar ne dolazimo na odmor, nego na posao. Posebna će to čast biti i našem kapetanu. Volio bih da nas u Splitu podrže", zaključio je Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri