Kvalitetan model

Šuker: "Održat ćemo sastanke s Mađarima oko infrastrukture"

20.04.2015.

Šuker: "Održat ćemo sastanke s Mađarima oko infrastrukture"
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker održao je konferenciju za medije po završetku sjednice Skupštine.

Na Skupštini je, među brojnim drugim temama, posebna pažnja posvećena i mađarskom modelu izgradnje nogometne infrastrukture te je predsjednik HNS-a Davor Šuker nekoliko riječi posvetio tom području.

"Uvijek smo imali dobre odnose s Mađarskom, a s infrastrukturom sam se upoznao tijekom lobiranja za Izvršni odbor Uefe. U šali, Mađari su ponudili nama stadione u zamjenu za Modrića i Rakitića, no ozbiljno govoreći, došli smo do zaključka da će tehnički direktor Jozak posjetiti Mađarsku i održati sastanke, a mene je i mađarski premijer pozvao na odigravanje prijateljske utakmice", kaže.

Izgradnja nogometnog centra u Hrvatskoj još je uvijek aktualna.

"HNS-u je prva opcija da nogometni centar bude u Zagrebu. Ne želimo zatvoriti niti jedna vrata, no znamo koliko sredstava imamo i koliko možemo izgraditi. Na naš prvi prijedlog na Sveticama dodani su i popratni sadržaji, a najžalosnije je da smo već dugo vremena blokirani s ovime i nismo mogli uzimati sredstva za daljnje projekte u Hrvatskoj. HNS svima može pomoći namjenski, ali nismo građevinska tvrtka", naglasio je Davor Šuker.

UEFA je Hrvatsku kaznila igranjem pred praznim tribinama u kvalifikacijskom dvoboju protiv Italije 12. lipnja.

"Imam sastanak u Uefi u srijedu. Volio bih da se odluka Uefe promijeni, ali bit će vrlo teško. Već sam razgovarao s nekim ljudima u Uefi i moramo shvatiti da smo napravili atomsku bombu, a huligansku manjinu moramo izbaciti iz sporta. Moramo slijediti preporuke Vijeća Europe", prokomentirao je predsjednik HNS-a.

Šuker je uvjeren da će se Luka Modrić stići oporaviti od nove ozljede uoči ogleda s Azzurrima u Splitu.

"Razgovarao sam s izbornikom Kovačem, i naravno da nas brine svaka ozljeda naših reprezentativaca. Međutim, Modrić je u Madridu u pravim rukama i bit će spreman za utakmicu s Italijom", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri