Tradicionalni turnir

Delle Nazioni pravi ispit za mlade Hrvate

22.04.2015.

Delle Nazioni pravi ispit za mlade Hrvate
Foto: Drago Sopta/HNS

Danas se u Zagrebu okuplja hrvatska U-15 reprezentacija koja će od 24. travnja nastupati na tradicionalnom turniru Delle Nazioni.

Turnir Delle Nazioni tradicionalno se održava u ovo doba, a domaćini su Italija, Austrija i Slovenija. Hrvatska reprezentacija okupit će se 22. travnja u Zagrebu, a smještena je u skupinu C koja se odigrava u Sloveniji. Protivnici mladih Vatrenih u grupnom dijelu natjecanja bit će Slovenija, Kostarika i SAD.

Hrvatsku će na ovogodišnjem izdanju turnira predstavljati mlađa selekcija u odnosu na protivnike. Naime, radi se o generaciji koja će predstavljati Hrvatsku na domaćem Europskom prvenstvu 2017. godine koja će se igrati u Istri i na Kvarneru. Stoga je odluka tehničkog rukovodstva HNS-a da već sada na ovakav način priprema tu generaciju za predstojeći izazov.

Za ovo okupljanje pozvani su sljedeći nogometaši: Dominik Kotarski (Dinamo), Bartol Franjić (Dinamo), Luka Jelenić (Dinamo), David Čolina (Dinamo), Leon-Habib Ernst (Dinamo), Josip Šutalo (Dinamo), Stipe Radić (Hajduk), Ante Palaversa (Hajduk), Matej Vuk (Rijeka), Leon Petrović (Rijeka), Tomislav Đumlijan (Dinamo), Filip Tomašković (Dinamo), Roko Baturina (Hajduk), Martin Krizmanić (Šibenik), Marko Hanuljak (Hypo Limač Osijek), Michele Šego (Adriatic), Jozef Kuqi (Rijeka), Ivor Pandur (Rijeka), Dino Kapitanović (Zadar), Patrik Dubravac (Osijek), Antonio Marin (Dinamo), Di Mateo Lovrić (Hajduk), Luka Pavlak (Dinamo).

Foto: Drago Sopta/HNS

Na okupljanje je pozvan i Antonio Toni Trogrančić, no nije dobio dopuštenje Bayerna za sudjelovanje na turniru.

Uz izbornika Mladena Ivančića u stožeru reprezentacije bit će pomoćnik tehničkog direktora Ilija Lončarević, trener Dean Klafurić, liječnik dr. Goran Madžarac, fizioterapeut Gabrijel Hmura i tajnik Luka Žakić.

Raspored utakmica:
24. travnja: Slovenija - Hrvatska (Bilje, 17:00)
26. travnja: Hrvatska - SAD (Miren, 17:00)
27. travnja: Hrvatska - Kostarika (Ajdovščina, 17:00)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri