Dva pripremna susreta

Hrvatska U-17 počinje pripreme za EP

24.04.2015.

Hrvatska U-17 počinje pripreme za EP
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija do 17 godina u subotu 25. travnja počinje s pripremama za nastup na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Hrvatska U-17, pod vodstvom izbornika Darija Bašića, izborila je plasman na europskoj smotri najboljih sjajnim nastupom na kvalifikacijskom turniru u Azerbajdžanu, a u Bugarskoj će igrati u Skupini A sa selekcijom domaćina, Španjolskom i Austrijom.

Okupljanje je zakazano za subotu, 25. travnja u Zagrebu, a reprezentacija će tijekom priprema boraviti u Osijeku.

Na rasporedu su i dvije pripremne utakmice. U utorak, 28. travnja, u Belišću će Hrvatska U-17 igrati protiv Belišća, a dva dana poslije u Đakovu protiv Croatije iz Đakova.

U petak, 1. svibnja, reprezentativci se vraćaju i Zagreb te u nedjelju, 3. svibnja putuju u Bugarsku letom za Sofiju. Europsko prvenstvo počinje 6. svibnja, kada Hrvatska igra s Bugarskom.

Na popisu igrača pozvanih na pripreme nalaze se Adrian Šemper (Dinamo), Matej Hudećek (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Ivan Delić (Hajduk), Martin Erlić (Parma), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Dinamo), Neven Đurasek (Varaždin), Karlo Igor Majić (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Osijek), Marin Karamarko (Hajduk), Marko Đira (Dinamo), Ivan Leovac (Rapid Beč), Dino Halilović (Barcelona), Borna Sosa (Dinamo), Adrian Blečić (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Danijel Jurić (Stuttgart), Mihael Briški (Dinamo), Saša Urošević (Istra 1961), Davor Matijaš (Hajduk), Marin Vratković (Hypo Limač) i Kristijan Sabolović (Dinamo).

U stručnom će stožeru, uz izbornika Bašića, biti pomoćnik tehničkog direktora Ilija Lončarević, trener Petar Krpan, trener vratara Marjan Mrmić, kondicijski trener Luka Krklješ, liječnik Želimir Orkić, fizioterapeuti za pripreme Zlatko Lozer i Ivan Radičev, fizioterapeuti za EP Goran Beloglavec i Zlatko Mihalić, tajnik Josip Tomaško i ekonom Milan Vincek.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri