Kadeti kreću u Bugarsku

Bašić odabrao momčad za Europsko prvenstvo

02.05.2015.

Bašić odabrao momčad za Europsko prvenstvo
Foto: Alan Srčnik

Izbornik Dario Bašić odabrao je 18 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu reprezentacija do 17 godina koje idući tjedan počinje u Bugarskoj.

Bašić je prošle subote okupio 25 igrača za pripreme koje je reprezentacija obavila u Osijeku gdje je odigrala i dvije prijateljske utakmice s Belišćem i Croatijom iz Đakova.

Nakon povratka reprezentacije u Zagreb, stručni stožer odabrao je sljedećih 18 igrača koji će u ponedjeljak krenuti put Bugarske:

Adrian Šemper (Dinamo), Matej Hudećek (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Branimir Kalaica (Dinamo), Martin Erlić (Parma), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Dinamo), Neven Đurasek (Varaždin), Karlo Igor Majić (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Osijek), Mihael Briški (Dinamo), Marko Gjira (Dinamo), Saša Urošević (Istra 1961), Dino Halilović (Barcelona), Borna Sosa (Dinamo), Adrian Blečić (Dinamo).

Izbornik je pohvalio angažman svih igrača tijekom priprema:

"Čestitam svim igračima na prikazanom tijekom priprema, kako u nogometnom pogledu tako i u smislu ponašanja i karaktera. Nisu mogli svi biti na završnom popisu, ali svi su pokazali da su zasluženo u kadru reprezentacije i da imaju kvalitetu, svi su dali doprinos tijekom ovih priprema."

Uz izbornika Bašića, u stožeru reprezentacije su pomoćnik tehničkog direktora Ilija Lončarević, trener Petar Krpan, trener vratara Marjan Mrmić, kondicijski trener Luka Krklješ, liječnik dr. Želimir Orkić, fizioterapeuti Goran Beloglavec i Zlatko Mihalić, tajnik Josip Tomaško i ekonom Milan Vincek.

Foto: Alan Srčnik

Hrvatska će Europsko prvenstvo u Bugarskoj otvoriti protiv domaćina, 6. svibnja u 19:00 sati u Staroj Zagori, a u skupini je još čekaju ogledi s Austrijom i Španjolskom.

Bašić vjeruje da Hrvatska dočekuje Europsko prvenstvo spremna:

"Atmosfera unutar momčadi je odlična, sve što smo planirali tijekom priprema smo uspješno odradili. Kroz utakmice smo isprobali sve igrače, cilj je bio proširiti kadar i ojačati kolektiv u čemu smo uspjeli. Imamo još nekoliko treninga kako bi do kraja izbrusili formu i u maksimalnom izdanju dočekali prvu utakmicu koja nam je jako važna. Naravno da bi nam puno značilo otvoriti natjecanje na pravi način, ali imamo tri utakmice i moramo ići korak po korak kao što smo i do sada radili."

EP u Bugarskoj ujedno je i izlučno natjecanje za FIFA Svjetsko prvenstvo 2015. godine koje će biti održano u Čileu, a ne koje će se plasirati šest najboljih selekcija s Prvenstva u Bugarskoj.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:
6. svibnja, 19:00: Hrvatska - Bugarska (Stara Zagora)
9. svibnja, 13:00: Hrvatska - Austrija (Sozopol)
12. svibnja, 17:00: Hrvatska - Španjolska (Sliven)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri