Ćorić strijelac, Lakić asistent

Rakitić poveo Barcelonu prema "osmici", prekrasan gol Perišića

02.05.2015.

Rakitić poveo Barcelonu prema "osmici", prekrasan gol Perišića
Foto: Mario Ćužić

Iza hrvatskih je reprezentativaca ponovno jedna uspješna subota. Strijelci i asistenti bili su Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Srđan Lakić i Ante Ćorić.

Španjolski velikan Barcelona napravio je novi korak prema naslovu prvaka, svladavši u gostima posljednjeplasiranu Cordobu čak 8:0.

Prvi je pogodak za Katalonce postigao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, snažnim udarcem u gornji kut nakon asistencije Messija. Rakitić je u drugom poluvremenu iz kornera asistirao Piqueu za peti pogodak, Suarez je postigao hat-trick, dva je zabio Messi, a jedan Neymar.

Rakitić je igrao do 69. minute.

Ivan Perišić bio je precizan u bundesligaškom dvoboju Wolfsburga i Hannovera, koji je završio bez pobjednika (2:2). Hrvatski je nogometaš precizan bio u 45. minuti, za vodstvo 2:0, izvrsnim udarcem s dvadesetak metara u rašlje.

Prvi je gol za Wolfsburg bio djelo Dosta, a Hannover je izjednačio preko Brianda i Sanea. Perišić je odradio cijelu utakmicu.

Istovremeno su derbi začelja igrali Freiburg i Paderborn, a hrvatski napadač Srđan Lakić efektno je asistirao dvostrukom strijelcu Ruppu u 70. minuti za 1:1. Paderborn je naposljetku slavio 2:1 i približio se cilju, ostanku u ligi.

U Dinamovoj pobjedi 5:1 na Parku mladeži protiv domaćeg Splita jedan je pogodak postigao Ante Ćorić. Mrežu je zatresao za 4:1, a sa svojim je suigračima mogao proslaviti osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri