Neće nagliti

Hrvatska U-17 spremna za EP: "Otvoriti turnir što je bolje moguće"

05.05.2015.

Hrvatska U-17 spremna za EP: "Otvoriti turnir što je bolje moguće"
Foto: Alan Srčnik

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti od ponedjeljka je u Bugarskoj, gdje će od srijede nastupati na Europskom prvenstvu.

Nacionalna selekcija U-17 odlično je odradila oba kvalifikacijska kruga za nastup na europskoj smotri najboljih, a zaslužena joj nagrada u vidu tri utakmice grupne faze slijedi u Skupini A, u kojoj se nalaze još i domaćin Bugarska te Austrija i Španjolska.

Foto: Alan Srčnik

"Skupina je teška, nalazimo se u društvu tri vrlo zahtjevne momčadi. No, cilj nam je proći skupinu i plasirati se barem među prvih šest, na Svjetsko prvenstvo. Naravno, sve više od toga bio bi vrlo dobar uspjeh, uključujući i pohod na medalju", najavio je jedan od izabranika Darija Bašića, Josip Brekalo.

Na turniru sudjeluje 16 momčadi, a po dvije najbolje iz svake skupine proći će u četvrtfinale. Poraženi u četvrtfinalu razigravat će za posljednja dva mjesta koja vode na svjetsku smotru.

 

Hrvatska će svoj prvi susret odigrati upravo protiv domaćina Bugara, 6. svibnja u 19 sati u Staroj Zagori.

"Već smo deset dana zajedno na pripremama, imali smo dva treninga dnevno i odigrali dvije prijateljske utakmice. Što smo napravili - napravili smo, spremni smo za prvu utakmicu s Bugarima", kaže kapetan hrvatske reprezentacije, Nikola Moro.

Foto: Alan Srčnik

Iako Hrvatska U-17 ima velike ambicije na ovom natjecanju, Moro podsjeća da se svakom protivniku treba maksimalno posvetiti, a dobar rezultat protiv Bugarske dao bi mladićima sjajan poticaj za nastavak.

"Moramo otvoriti turnir što je bolje moguće. Idemo utakmicu po utakmicu, nećemo nagliti", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri