Hrvatski novinari treći u Rumunjskoj

12.07.2013.

Hrvatski novinari treći u Rumunjskoj

Selekcija hrvatskih sportskih novinara osvojila je treće mjesto na međunarodnom nogometnom turniru u Busteniju pobijedivši Makedoniju sa 6:3.

Kao da im je to bila bila sudbina, hrvatski novinari osvojili su treće mjesto baš na obljetnicu najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Naši su se novinari bolje snašli po kiši i svladali Makedonce 6:3 pogocima Marka Cvijanovića i Milana Stjelje (po dva) te Marka Hrstića i 'jednonogog' Hrvoja Tironija, koji je uoči utakmice odluke dobio injekciju da bi mogao nastupiti.

Makedonci su bili oslabljeni neigranjem svog vratara, pa im je branio poluozlijeđeni Bugarin, što je uvelike olakšalo posao pomalo već umornoj i izraubanoj hrvatskoj novinarskoj ekipi, koju je na turniru kojeg je organizirao Rumunjski zbor sportskih novinara vodio član IO-a HZSN-a Nikola Lipovac (Jutarnji list).

Pobjednici su Rumunji, koji su u finalu svladali Moldovce 5:1, ali na njihov "trijumf" pada sjena jer su naočigled ostalih varali dovevši nakon prvog dana i poraza od Crnogoraca 4:3 trojicu novih igrača, ali ne novinara nego - malonogometaša. Iskoristili su što turnir nema pisana, nego samo usmena, očito savitljiva pravila, nadamo se posljednji put...

Domaćin sljedećeg susreta i turnira, 2014., trebala bi biti Makedonija (Ohrid).

Rezultati razigravanja – za 7. mjesto: Prahovija – Srbija 5:3; za 5. mjesto: Crna Gora – Bugarska 2:0; za 3. mjesto: Hrvatska – Makedonija 6:3; za 1. mjesto: Rumunjska – Moldova 5:1. *

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri