Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Multimedijski centar

Radno vrijeme:
Utorak - subota
10:00 - 18:00
Nedjeljom i ponedjeljkom zatvoreno

Multimedijski centar
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS
Informativno - multimedijski centar Hrvatskog nogometnog saveza "Budi ponosan"
Petrinjska ulica br. 2
10000 Zagreb
Radno vrijeme:
Utorak - subota
10:00 - 18:00
Nedjeljom i ponedjeljkom zatvoreno
Ulaz se ne naplaćuje.

 

Na atraktivnoj lokaciji u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića u centru Zagreba, Hrvatski nogometni savez otvorio je u srpnju 2015. godine Informativno - multimedijski centar "Budi ponosan". Hrvatski nogomet time je dobio mjesto na kojem se slave najveći uspjesi i zaslužni pojedinci hrvatskog nogometa.

 

Prostor HNS-ovog centra "Budi ponosan" zamišljen je kao nogometni stadion. U prvom dijelu, "svlačionici", posjetitelji se mogu putem ekrana, ilustracija i artefakata upoznati s bogatom poviješću hrvatskog nogometa.

 

Dio "svlačionice" su i ormarići s podsjetnikom na sve nastupe hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima, a koji zajedno prikazuju ilustraciju s fotografijom osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

 

foto: Drago Sopta/HNS

Posjetitelji potom kroz prigodan "tunel" izlaze na "teren" gdje se upoznaju sa "Zidom slavnih" - najvećim imenima hrvatskog nogometa. Putem interaktivnih ekrana, posjetitelji mogu još dublje zaviriti u povijest hrvatskog nogometa, ali i sudjelovati u izboru 11 najboljih golova, utakmica, napadača...

 

Posjetitelji mogu vidjeti utakmice i golove koji su obilježili hrvatski nogomet, brojne trofeje i nagrade, a nisu zaboravljeni ni mali nogomet i ženski nogomet. Cijeli centar prilagođen je i posjetiteljima iz drugih zemalja jer je sav sadržaj dostupan na engleskom jeziku.

 

Ulaz u centar "Budi ponosan" omogućen je bez naknade svim posjetiteljima.