Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > O nama

Posebni savjetnik

Ivan Meštrović posebni je savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Posebni savjetnik
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS
Ivan Meštrović rođen je 21. siječnja 1979. godine u Osijeku. Suvlasnik je i predsjednik Nogometnog kluba Osijek te je ujedno i prvi Hrvat vlasnik jednog talijanskog profesionalnog nogometnog kluba, Santarcangela, u kojemu također obnaša ulogu predsjednika.

Rodni Osijek Meštrović je napustio 1997. godine odlaskom na studij u Zagreb, da bi se 2008. godine zaputio u Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno u Dubai, gdje je upravljao svojim poslovnim aktivnostima u osam srednjoeuropskih i bliskoistočnih zemalja.

 

Osnovni poslovni fokus s logističkih i financijskih tvrtki mijenja ulaskom u nogomet: prvo kroz privatizaciju NK Osijeka 2016. godine, a zatim i kroz akviziciju i stopostotno vlasništvo u talijanskom Santarcangelu. Santarcangelo je osnovan 1926. godine i trenutačno se natječe u talijanskoj Serie C.

 

Meštrović je u Hrvatskoj jedan od predvodnika infrastrukturnog investiranja u nogomet, uključujući i kamp nogometne škole NK Osijeka pod nazivom Pampas, što je najveći i najmoderniji infrastrukturni projekt nogometne škole u Hrvatskoj - natkriveni stadion kapaciteta 1500 mjesta i devet nogometnih terena na 15 hektara ukupne površine.

 

Voditelj je izgradnje novog stadiona NK Osijek, kapaciteta 10.000 mjesta, s rokom realizacije do 2020. godine.

 

Govori tri svjetska jezika, a ohrabren poslovnim kontaktima u zemljama u kojima je poslovno prisutan, začetnik je ideje izgradnje hrvatskog nacionalnog stadiona. Realizacijom tog projekta aktivno se bavi od početka 2018. godine kao posebni savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Sljedeća utakmica

Turska - Hrvatska

11.11.2020.

Istanbul

Prethodna utakmica

Hrvatska - Francuska 1:2

14.10.2020.

Stadion Maksimir, Zagreb