Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > O nama

Posebni savjetnik

Božidar Šikić posebni je savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Posebni savjetnik
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Božidar Šikić rođen je 2. kolovoza 1955. godine u Zagrebu. Član je Izvršnog odbora Nogometnog kluba Lokomotiva i diplomirani nogometni trener, koji je u dugogodišnjoj karijeri trenirao sve uzraste, od početnika do seniora, a u jednom razdoblju bio i izbornik hrvatske futsalske reprezentacije.


Kao trener Sesveta ostvario je hvale vrijedan rezultat, izborivši plasman u Prvu HNL, ali, na žalost, klub nije mogao pratiti prvoligaške ambicije.


Bio je direktor nogometne škole GNK-a Dinamo, koja je pod njegovim vodstvom izrasla u europski priznati rasadnik vrhunskih nogometaša. Osim toga, Božidar Šikić imao je važnu ulogu u karijerama mnogih velikih hrvatskih igrača (Ćorluka, Modrić, Vrsaljko, Brozović, Badelj, Kovačić, Pjaca, Antolić…), čiji je talent prepoznao, a poslije uvelike utjecao i na njihovo nogometno sazrijevanje.  


U igračkim danima Božidar Šikić branio je boje Zagreba i Lokomotive, u kojoj je danas jedan od glavnih nositelja uspješnih ukupnih djelatnosti. Lokomotiva je uz njegov značajan doprinos od četvrtoligaša postala stabilan prvoligaški klub, koji ostvaruje zapažene rezultate na domaćoj, ali i europskoj sceni. 


Božidar Šikić jedan je od ljudi koji su utemeljili Međunarodni juniorski turnir “Mladen Ramljak”, a osim što je godinama uspješno djelovao u Zagrebačkom nogometnom savezu, član je Natjecateljske komisije i Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza. Od prosinca 2020. godine obnaša funkciju savjetnika predsjednika HNS-a, Davora Šukera. 

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Wales

25.03.2023.

Poljud, Split

Prethodna utakmica

Hrvatska - Maroko 2:1

17.12.2022.

Doha