Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > O nama

Posebni savjetnik

Ivan Meštrović posebni je savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Posebni savjetnik
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
Ivan Meštrović rođen je 21. siječnja 1979. godine u Osijeku. Suvlasnik je i predsjednik Nogometnog kluba Osijek te je ujedno i prvi Hrvat vlasnik jednog talijanskog profesionalnog nogometnog kluba, Santarcangela, u kojemu također obnaša ulogu predsjednika.

Rodni Osijek Meštrović je napustio 1997. godine odlaskom na studij u Zagreb, da bi se 2008. godine zaputio u Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno u Dubai, gdje je upravljao svojim poslovnim aktivnostima u osam srednjoeuropskih i bliskoistočnih zemalja.

 

Osnovni poslovni fokus s logističkih i financijskih tvrtki mijenja ulaskom u nogomet: prvo kroz privatizaciju NK Osijeka 2016. godine, a zatim i kroz akviziciju i stopostotno vlasništvo u talijanskom Santarcangelu. Santarcangelo je osnovan 1926. godine i trenutačno se natječe u talijanskoj Serie C.

 

Meštrović je u Hrvatskoj jedan od predvodnika infrastrukturnog investiranja u nogomet, uključujući i kamp nogometne škole NK Osijeka pod nazivom Pampas, što je najveći i najmoderniji infrastrukturni projekt nogometne škole u Hrvatskoj - natkriveni stadion kapaciteta 1500 mjesta i devet nogometnih terena na 15 hektara ukupne površine.

 

Voditelj je izgradnje novog stadiona NK Osijek, kapaciteta 10.000 mjesta, s rokom realizacije do 2020. godine.

 

Govori tri svjetska jezika, a ohrabren poslovnim kontaktima u zemljama u kojima je poslovno prisutan, začetnik je ideje izgradnje hrvatskog nacionalnog stadiona. Realizacijom tog projekta aktivno se bavi od početka 2018. godine kao posebni savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.