Svijet ujedinjen u fair playu

04.09.2013.

Svijet ujedinjen u fair playu

Hrvatski nogometni savez i predsjednik Davor Šuker apeliraju na igrače, suce, navijače i službene osobe diljem zemlje da pomognu u promicanju fair playa tijekom FIFA Fair Play dana.

Sedamnaesti puta FIFA organizira FIFA Fair Play dane koji se obilježavaju u okviru termina odigravanja službenih utakmica od 6. do 10. rujna. Osobnu podršku ovoj inicijativi dao je i predsjednik FIFA-e, Joseph S. Blatter.


“Fair play je temelj našeg sporta i svih njegovih sudionika” rekao je Davor Šuker. “Moramo cijeniti i njegovati vrijednosti sportskog duha i neumorno djelovati na njegovom očuvanju. Pozivamo sve nogometne navijače u Hrvatskoj da nam se pridruže u obilježavanju FIFA Fair Play dana.”


Predsjednik Blatter naglašava ključnu ulogu fair playa u sportu i nužnost njegove primjene u svim sportskim aktivnostima, uključujući aktivnosti djece. “Tijekom svog odrastanja djeci su potrebne istinske vrijednosti, a kako je nogomet ekipni sport, pomaže im da shvate kako su disciplina, poštovanje, kolektivni duh i fair play važni ne samo u igri, nego i u životu”, komentirao je. “Fair play kampanja FIFA-e puno je više od promocije fair playa na igralištu tijekom natjecanja. FIFA je predana promicanju fair playa i u samom društvu, počevši s našom budućnosti – našom djecom”, rekao je.


Ovogodišnji FIFA Fair Play dani su sedamnaesti po redu od 1997., kada su prvi puta obilježeni. Prijašnjih godina aktivnosti su se održavale u desecima zemalja diljem svijeta, od grassroots nogometa do nogometa najviše razine kao i u mnogim društvenim projektima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri