Dubrovački uzvrat - "viza" za EP

24.09.2013.

Dubrovački uzvrat - "viza" za EP

Još je samo jedan korak ostao pred hrvatskom reprezentacijom na putu prema europskoj smotri u futsalu, uzvrat protiv Slovačke u Dubrovniku.

Dubrovnik će u utorak u 20 sati ugostiti hrvatsku reprezentaciju u futsalu, koja igra uzvratni susret doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo 2014. godine u Belgiji. Suparnik će Hrvatskoj biti Slovačka, a igrači pod vodstvom izbornika Mate Stankovića imaju dva pogotka prednosti. U Bratislavi su prošle srijede slavili rezultatom 3:1.

No, susret u dvorani Gospino polje sigurno neće biti samo formalnost, s obzirom da Slovačka ne dolazi s bijelom zastavom i još uvijek vjeruje u mogući preokret.

"Ljudi misle da je to pila naopako, ali rezultat 3:1 u futsalu može se okrenuti u samo nekoliko minuta. U Dubrovniku će Slovačka krenuti na sve ili ništa, sve je još moguće", upozorio je izbornik Stanković, koji je podsjetio kako izabranu slovačku vrstu čine igrači jednog kluba, europski uglednog Slov-Matica, te se mora voditi računa o njihovoj uigranosti.

Svi su hrvatski reprezentativci spremni za utakmicu, problema s ozljedama nema, a uvjeti za pripreme u Dubrovniku bili su vrhunski, složni su u taboru Hrvatske.

Hrvatska se na prošlo Europsko prvenstvo, 2012. godine, kvalificirala automatski kao domaćin natjecanja, a kvalifikacije je posljednji puta prošla prije 12 godina, kada je domaćin bila Rusija. Tada su na putu prema završnom turniru svladane Slovenija, Makedonija i Francuska.

"Malo smo svi nervozni jer smo pred vratima situacije koju dugo nismo imali. Svjesni smo važnosti trenutka", naglasio je Stanković

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na sljedećim lokacijama:

- CB "Club 23"
- CB "As"
- CB "Sierra"
- Dvorana Gospino polje (od 15 sati do početka utakmice)

Preostale parove doigravanja čine Mađarska - Ukrajina, Srbija - Rumunjska i Nizozemska - Bosna i Hercegovina.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri