Stanković: "Ovi su momci zaslužili spomenik"

24.09.2013.

Stanković: "Ovi su momci zaslužili spomenik"

Izbornik Mato Stanković i reprezentativac Dario Marinović prokomentirali su pobjedu protiv Slovačke u Dubrovniku i plasman na Europsko prvenstvo.

Poslije vrijednih 3:1 u Bratislavi, Hrvatska je 4:0 protiv Slovačke u dvorani Gospino polje potvrdila vizu za europsku smotru u Belgiji početkom 2014. godine. Slavlje su osigurali Jelovčić, trostruki strijelac, i Dario Marinović.

"Slovaci su dominirali u prvom dijelu, mi smo loše odigrali jer su oni pokazali da su vrhunska momčad. Imali smo i sreće. No, poslije smo pokazali da smo bolji i zasluženo idemo na Europsko prvenstvo", rekao je Marinović poslije utakmice.

Izbornik hrvatske reprezentacije Mato Stanković morao je pohvaliti zalaganje svojih igrača: "Ovi su momci, pogotovo ovi stariji, zaslužili da im se digne spomenik. Prvo poluvrijeme nije bilo najbolje - možda je to bilo i najgore poluvrijeme Hrvatske u posljednjih nekoliko godina - jer je pritisak bio prevelik. Srećom, imali smo dobar rezultat i priliku za dogovor na poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo odigrali na visokoj razini, kroz posjed lopte. Zaslužili su svi ovaj uspjeh, ovo je njihova velika pobjeda."

Što Hrvatska može očekivati od nastupa na Europskom prvenstvu? "Treba biti realan. Napravili smo zadnji korak povratka Hrvatske na europsku scenu. Prerano je misliti o plasmanu, najvažnije je da smo tamo. Mi smo među 12 najboljih. Nećemo ići u Belgiju na izlet, ali svoj smo posao već napravili", kaže izbornik Stanković.

Naposljetku su pohvale dobili i domaćini u Dubrovniku, kroz Stankovićeve riječi: "Dubrovnik se pokazao kao izvanredan izbor i pun pogodak".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri