Damjanović: "Hrvatska razmišlja samo o pobjedi"

26.09.2013.

Damjanović: "Hrvatska razmišlja samo o pobjedi"

Hrvatske nogometašice protiv Irkinja počinju svoj kvalifikacijski put za svjetsku smotru, a domaćin će susretu u četvrtak, 26. rujna, biti Sinj.

U četvrtak u Sinju hrvatska ženska nogometna reprezentacija otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine, a njihove će gošće biti najbolje nogometašice Republike Irske.

"Pripreme su prošle odlično, nema ozlijeđenih, a to nam je bila najveća briga. Na pripremama smo radili na taktici ekipe, a kroz motiv viđen na treninzima jasno je da Hrvatska razmišlja samo o pobjedi i tako će se postaviti, makar je Republika Irska ravnopravan protivnik", najavila je u razgovoru za Hrvatski nogometni savez Marija Margareta Damjanović, izbornica Hrvatske.

U skupini su još Njemačka, Slovačka, Slovenija i Rusija. "Bile bismo zadovoljne s više osvojenih bodova nego u prošlim kvalifikacijama i popravkom koeficijenta. Nadam se da ćemo tako izaći iz zadnje jakosne skupine", najavila je izbornica Damjanović.

Dobri rezultati reprezentacije mogli bi dati dodatni zamah razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj: "Osijek je okosnica reprezentacije, a postoji prostor za poboljšanja i u drugim klubovima. Izrazito sam zadovoljna uvjetima za rad u reprezentaciji i drago mi je da ćemo se kretati po cijeloj Hrvatskoj, to mora biti svrha, kao što se radi i u, primjerice, futsalu".

Utakmica je na rasporedu s početkom u 15:30.

Pozvane reprezentativke Hrvatske:
Doris Bačić (Arsenal Ladies), Ivana Vrdoljak (Split), Vanesa Zlosa (Osijek), Maja Joščak (Osijek), Violeta Baban (Osijek), Matea Bulut (Osijek), Martina Šalek (Osijek), Izabela Lojna (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Martina Čop (Rijeka Jack pot), Valentina Stipančević (Rijeka Jack pot), Sara Klarić (Rijeka Jack pot), Andrea Martić (Rijeka Jack pot), Ana-Marija Kalamiza (Split), Gabrijela Gaiser (Agram), Helena Hercigonja Moulton (Dinamo Maksimir), Iva Landeka (USV Jena), Allison Scurich (Sand), Sandra Žigić (SAD), Katarina Kolar (Zaglebie Lubin), Kristina Šundov, Martina Mandir (Mladost Nević polje).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri