Štimac: "Belgija nas dodatno motivira"

08.10.2013.

Štimac: "Belgija nas dodatno motivira"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac održao je konferenciju za medije uoči kvalifikacijskog dvoboja s Belgijom.

Hrvatska - Belgija
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
11. listopada 2013., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Prodaja ulaznica
Na blagajnama stadiona: od 7. listopada

Najbolje hrvatske nogometaše u petak te idući utorak očekuju posljednje dvije utakmice u Skupini A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Belgiji. Prvo na zagrebački stadion Maksimir dolazi prvoplasirana Belgija, a potom se putuje na noge Škotskoj u Glasgow.

"Hendikep je protiv Belgije neigranje Srne i Šimunića zbog kartona, oni su bili stožerni igrači u mnogim kvalifikacijama. No, imamo igrače koji su spremni popuniti njihova mjesta. Na stoperskoj će poziciji igrati Lovren, a za desni bok konkuriraju Vida i Vrsaljko. Protivnik nas može samo dodatno motivirati da odigramo najbolje što možemo", najavio je hrvatski izbornik Igor Štimac nakon okupljanja i treninga u Zagrebu.

Belgija ima pet bodova prednosti ispred Hrvatske i neriješen joj je ishod dovoljan za potvrdu plasmana na svjetsku smotru.

"Belgiji možemo samo dati komplimente, zasluženo vodi na tablici", naglasio je Štimac i dodao: "Za mene njihov uspjeh nije iznenađenje, najavio sam Belgiju kao glavnog suparnika Hrvatske za prvu poziciju. Moderni su, brzi i tehnički potkovani, no imali su i oni svojih kriza. Nažalost po nas, njihovi protivnici te krize nisu iskoristili".

Poslije remija u Beogradu, Igor Štimac isprobavao je i drugačije taktičke varijante na prijateljskom gostovanju u Južnoj Koreji. Opcija je, kaže, i sustav 3-5-2: "Razmatramo i tu mogućnost. U Beogradu je jedino Olić bio na neprirodnoj poziciji, no njega smo žrtvovali da zaustavi početak napada Srbije preko Kolarova. Podbacili smo na držanju zadnje linije pa je Srbija došla preblizu našim vratima. Hrvatska ima potencijal za veću raznovrsnost nego što je pokazivala do sada. Na tome moramo raditi, igrači se moraju prilagođavati na nove taktičke zahtjeve".

Eventualna pobjeda Hrvatske protiv Belgije odgodila bi odluku o pobjedniku skupine za posljednje kolo. "Šanse su male, ali još postoje. Moramo vjerovati u osvajanje prvog mjesta, a za taj cilj moramo za početak pobijediti Belgiju. Ne možemo promijeniti ono što je prošlo, moramo se usredotočiti na utakmicu u petak i odigrati najbolje što možemo. Naš je cilj, naposljetku, otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil", zaključio je izbornik Štimac.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri