Ćorluka: "Ozračje odlično, iskustva dovoljno"

08.10.2013.

Ćorluka: "Ozračje odlično, iskustva dovoljno"

U dvoboju Hrvatske i Belgije, koji se igra u petak, 11. listopada u Zagrebu, kapetan hrvatske reprezentacije bit će Vedran Ćorluka.

Hrvatska - Belgija
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
11. listopada 2013., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Prodaja ulaznica
Na blagajnama stadiona: od 7. listopada

S obzirom na izostanke kartoniranih Darija Srne i Josipa Šimunića, kapetansku će vrpcu na svoju ruku staviti Vedran Ćorluka, branič ruskog Lokomotiva iz Moskve, kojemu je izbornik Igor Štimac ukazao povjerenje.

"Sigurno je to zaslužio, a momčad ga prati. On je vođa obrane i kapetanska vrpca mu je obveza, ali on zna što treba raditi u takvoj situaciji", pojasnio je Štimac svoju odluku.

Ćorluka je prihvatio odgovornost: "Velika je čast i obveza biti kapetan igračima koji igraju, primjerice, u Bayernu i Realu".

U posljednje se vrijeme dosta pažnje pridaje atmosferi unutar i oko reprezentacije, a Ćorluka ističe: "Ozračje u našoj reprezentaciji je odlično, kao i uvijek. Reprezentacija nikada nije patila od takvih problema, što se tiče odnosa među igračima i s izbornikom. Nedostajat će nam iskustvo Srne i Šimunića protiv Belgije, ali njihove će se zamjene pobrinuti da nam ne nedostaju previše".

"Pritisak se osjeća, ali u nogometu je sve moguće. Igramo kod kuće, poštujemo Belgiju, ali želimo pobijediti i onda ćemo vidjeti rasplet u zadnjim susretima", nastavio je.

Većih zdravstvenih problema sa svojim tetivama trenutačno nema: "Treniram svakodnevno, a u klubu redovito igram po 90 minuta. To dovoljno govori o stanju mojih tetiva".

Belgija dolazi u Zagreb potvrditi vizu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Hrvatska traži tri boda za odgodu konačne odluke do zadnjeg kola.

"Mi smo željeli biti u situaciji u kojoj je Belgija. Međutim, ne valja se vraćati na prošle utakmice, a iz onih koje nismo odigrali kako smo željeli izvući ćemo pouke. Hrvatska nije lošija od Belgije, to smo pokazali u Bruxellesu, a utakmicu dočekujemo puni samopouzdanja", najavio je Vedran Ćorluka.

"Dovoljno smo iskusni da znamo funkcionirati i s trojicom i s četvoricom u obrani. Na igračima je da ispune ono što izbornik zamisli", završio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri