Kovač: "Pogodak što prije, radi sigurnosti"

09.10.2013.

Kovač: "Pogodak što prije, radi sigurnosti"

Niko Kovač, izbornik Hrvatske U-21, izašao je pred novinare i dan prije dvoboja s Lihtenštajnom u Zagrebu.

S maksimalnih šest bodova na svom kontu, mlada hrvatska nogometna reprezentacija iščekuje treći susret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine. Izabranici Nike Kovača u četvrtak će u Kranjčevićevoj ugostiti Lihtenštajn.

"Više-manje svi su zdravi. Perica nije stigao zbog bolesti, a vidjet ćemo koliko će Rebić i Mišić moći protiv Švicarske. Za Lihtenštajn nisu u planu", izdvojio je za početak izbornik Hrvatske U-21.

Sastav za Lihtenštajn nije želio iznositi u javnost, ali već ima zacrtanu početnu jedanaestoricu: "99 posto sam siguran tko će početi u četvrtak. Bit će teško protiv Lihtenštajna, oni su čak devet golova primili poslije 60. minute. Dok imaju snage, bore se i daju sve od sebe, igraju bunker i moramo biti strpljivi. Bilo bi dobro riješiti utakmicu u svoju korist već u prvom dijelu, ali nećemo gubiti živce. Napast ćemo kvalitetno i pokušati doći do prilika i golova".

"Ako što prije zabijemo pogodak, dobit ćemo na sigurnosti. Priliku će možda dobiti i neki igrači koji nisu nastupili u prošlim utakmicama, a vodit ćemo računa i o dvoboju sa Švicarskom", nastavio je Niko Kovač.

Dobre igre i dobri rezultati u prva dva ogleda, protiv Lihtenštajna i Ukrajine, mogli bi biti mamac za publiku, a novo slavlje protiv Lihtenštajna bio bi pravi uvod za teško gostovanje u Švicarskoj 13. listopada.

"Volio bih da dođe što više publike u Kranjčevićevu, ovi su mladi dečki to zaslužili. Hrvatska voli sport i svaka nam je podrška dobrodošla", rekao je Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri