Štimac: "Teško je pobijediti Hrvatsku kod kuće"

10.10.2013.

Štimac: "Teško je pobijediti Hrvatsku kod kuće"

Igor Štimac i Luka Modrić iznijeli su svoja razmišljanja dan prije sraza s vodećom Belgijom na maksimirskom stadionu.

Uoči utakmice Hrvatske i Belgije na Maksimiru, koja je na rasporedu u petak, 11. listopada, s početkom u 18 sati, pred novinare su izašli hrvatski izbornik Igor Štimac i nogometaš madridskog Reala, jedna od ključnih karika hrvatskog veznog reda, Luka Modrić.

"Cilj nam je pobjeda", sažeo je izbornik Štimac, "a više nam je igrača u dobroj formi nego uoči prošlogodišnjeg susreta s Belgijom. Belgija je pak nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo i to joj daje dodatnu snagu, ali teško je pobijediti Hrvatsku kod kuće".

"Protiv rastrčane Belgije želimo pokazati da imamo tehničke kvalitete. Osim toga, svojom igrom moramo natjerati navijače na tribinama na navijanje", dodao je.

Modrić je potpuno spreman za susret s Belgijom: "U dobrom sam stanju, zdrav sam. To je najvažnije, dobro se osjećam", kaže.

"O Belgiji smo sve rekli, znamo im kvalitete i mane. Vrlo su jaki. Osim toga, u euforiji su, u naletu su i najavljuju pobjedu, a mi ćemo morati biti mudri i strpljivi kako im to ne bismo dozvolili. Šanse su nam za osvajanje prvog mjesta u skupini male, no nećemo se predati i idemo prvo pobijediti Belgiju", nastavio je Luka Modrić.

Hrvatski je reprezentativac imao i jednu molbu, upućenu svima koji će doći bodriti nacionalnu selekciju: "Navijače bih zamolio za strpljenje. Htio bih da se zaborave sve tenzije oko HNS-a i nogometa i da se podrži reprezentacija. Ako navijači ne budu zadovoljni nakon utakmice, neka zvižde, ali molim ih za podršku tijekom svih 90 minuta".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri