Štimac: "Ponudio sam ostavku"

15.10.2013.

Štimac: "Ponudio sam ostavku"

U Glasgowu je Škotska svladala Hrvatsku 2:0, nakon što je tri boda osvojila i u lipanjskom susretu u Zagrebu.

Nogometna reprezentacija Hrvatske završila je svoj nastup u Skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil na drugom mjestu na tablici. U posljednjem susretu izgubila je u Škotskoj 2:0, zahvaljujući pogocima Snodgrassa u prvom i Naismitha u drugom poluvremenu, nakon što je Pletikosa obranio kazneni udarac.

"Bili smo optimisti, a želja nam je bila dobro otvoriti utakmicu. To smo i napravili, no Škotska se pregrupirala, a mi smo počeli griješiti. Bili smo hendikepirani nedostatkom svježine, što je rezultiralo s previše izgubljenih lopti, a zbog prijetnje kartona nije nam bilo dopušteno jače ulaziti u duele", rekao je hrvatski izbornik Igor Štimac po završetku utakmice.

"Protivnik je iskoristio svoje šanse, mi svoje nismo i rezultat je takav kakav jest", dodao je.

Igor Štimac stavio svoj izbornički mandat na raspolaganje.

"Ponudio sam ostavku predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru HNS-a, smatram da je to moralan čin s obzirom na rezultate. Nisam to učinio zato što ne vjerujem da nećemo biti pravi u dodatnim kvalifikacijama, nego zbog sveopćih razloga. Tako ćemo vidjeti da li predsjednik i Izvršni odbor vjeruju u ovo što radim i ima li sumnji hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo", pojasnio je svoju odluku.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri