Hrvatska u drugom krugu EP-a

Bašić: "Ovaj rezultat stvarno veseli"

09.05.2015.

Bašić: "Ovaj rezultat stvarno veseli"
Foto: UEFA / Sportsfile

Po pobjedi nad Austrijom i prolasku u četvrtfinale Europskog prvenstva, izbornik Dario Bašić ponudio je svoj komentar zbivanja u Sozopolu.

Hrvatska U-17 pobijedila je na otvaranju europske smotre u Bugarskoj domaćina 2:0, a u subotu je bila bolja i od Austrije. Pogodak Lovrena bio je dostatan za nova tri boda.

"Ovo je jako velika i jako važna pobjeda. Bile su obje reprezentacije pod pritiskom, stoga je bilo teško i tvrdo, a oba su protivnika bila dobra. Austrija je dobro stajala u obrani, a u napadu je imala dvojicu - trojicu igrača koji mogu napraviti problem u napadu", ispričao je hrvatski izbornik Dario Bašić poslije susreta.

"Ne mogu se oteti dojmu da smo u prvom poluvremenu mogli zabiti gol ili dva jer smo imali zrelije šanse, tako smo mogli ranije usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. No, golovi se rijetko postižu, pogotovo u susretu ovako organiziranih momčadi", nastavio je.

Hrvatska je reprezentacija prošle godine nadjačala ovu generaciju Austrije s manje problema (2:0), ali ova je pobjeda znatno važnija i nova je potvrda hrvatske kvalitete.

"Austrija je kompletnija i kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu, a ima i individualnu kvalitetu. Ovaj nas rezultat stvarno veseli, posebno zato što još uvijek nismo primili pogodak", istaknuo je Bašić, podsjetivši da je Hrvatska i drugi kvalifikacijski krug odradila bez primljenog pogotka, a 180 minuta na Europskom prvenstvu čiste je mreže.

Poseban je doprinos u tom segmentu dao i oporavljeni Kalaica: "Kalaica se vratio, uhvatio svoj natjecateljski ritam. Samo neka nas zdravlje posluži, ali imali smo problem i Erlićem, koji je nezgodno pao i iskočilo mu je rame. Vidjet ćemo kojom će se brzinom oporaviti".

Hrvatska će u trećem kolu protiv Španjolske moći kombinirati sastav, a "poželjnijeg" protivnika u polufinalu nije lako odabrati.

"U četvrtfinalu više nema laganog protivnika, razlike su u kvaliteti minimalne, ali raduje me što imamo dobar fond igrača, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku", zaključio je Bašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri