Strijelci Tomasov, Sharbini, Balić...

Kovačić i Perišić predvodili niz hrvatskih asistencija

10.05.2015.

Kovačić i Perišić predvodili niz hrvatskih asistencija
Foto: Drago Sopta/HNS

U Njemačkoj i Italiji hrvatski su se nogometaši ovog vikenda istaknuli vrijednim asistencijama za svoje klubove.

U 32. kolu Bundeslige Wolfsburg je gostovao kod Paderborna, a Ivan Perišić bio je asistent za drugi pogodak svoje momčadi. U 25. minuti ubacio je na drugu vratnicu za strijelca Dosta.

Perišić je igrao do 83. minute, kada ga je zamijenio Schürrle, a Wolfsburg je naposljetku slavio 3:1. S druge strane, Srđan Lakić u igru je ušao u 65. minuti.

Talijansko nogometno prvenstvo stiglo je do 35. kola, a Fiorentina je pobijedila 3:2 u gostima kod Empolija.

Igrala se četvrta minuta kada je Milan Badelj dodao Iličiću, koji potom izvrsno pogađa u suprotni kut za vodstvo Viola. Badelj je odradio cijelu utakmicu i zaradio žuti karton.

Sličan je posao odradio i Ivan Strinić u dresu Napolija, koji je remizirao 2:2 u Parmi kod istoimenog domaćina. Strinić je u 72. minuti uposlio Mertensa, koji prolazi svoje čuvare i pogađa za poravnanje i bod Napolija. Strinić je također igrao svih 90 minuta.

Palermo je kod kuće poražen od Atalante 3:2, a Mato Jajalo asistirao je Rigoniju za posljednji pogodak na utakmici, kojim je domaćin u 68. minuti ublažio poraz. Jajalo je igrao do 77. minute, a zamijenio ga je Maresca.

Inter je slavio kod Lazija rezultatom 2:1, a asistent Hernanesu za pobjednički pogodak u 84. minuti bio je Mateo Kovačić, koji je svog suigrača proigrao efektnim potezom.

Kovačić je odigrao cijelu utakmicu, a Marcelo Brozović ušao je s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena.

U 33. kolu MAXtv Prve lige, Marin Tomasov postigao je dva pogotka za Rijeku u pobjedi nad Lokomotivom 5:0, a Anas Sharbini dodao je jedan, kao i mladi reprezentativac Filip Bradarić.

Mijo Caktaš i Andrija Balić sudjelovali su pogocima u pobjedi svog Hajduka nad Osijekom 3:2, a Josip Špoljarić postigao je drugi pogodak Osječana.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri